Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Europa dorește “autonomie strategică” față de Statele Unite

Josep Borrell, Înalt Reprezentant al Uniunii Europene și responsabil cu relațiile internaționale, a avertizat deja că UE dorește “autonomie strategică” față de Statele Unite.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

15.06.2020 - 23:23

Politicianul spaniol Josep Borrell, Înalt Reprezentant al Uniunii Europene și responsabil cu relațiile internaționale, a avertizat deja că UE “nu are nevoie să facă o alegere” între SUA și China.

“UE nu este neutră în această confruntare. Îmbrățișăm același sistem politic precum SUA dar trebuie să ne păstrăm un anumit grad de autonomie pentru a ne proteja interesele”, a recunoscut Josep Borrell în fața unui grup de jurnaliști.

În opinia oficialului UE, pandemia de coronavirus a demonstrat că Europa trebuie să poată riposta în situații de criză prin propriile ei mijloace, nu doar pe baza sprijinului oferit de SUA.

Comentarii