17.6 C
București
duminică, 8 septembrie 2024
AcasăInternaționalDVD: Arthur: o copie nereuşită a originalului

DVD: Arthur: o copie nereuşită a originalului

La 30 de ani de la originalul cu David Dudley Moore, Liza Minelli şi John Gielgud, nişte producători au decis să „reîncălzească ciorba” cu o vedetă britanică, născută în Essex, la 4 iunie 1975, Russell Brand, de un umor destul de îndoielnic. Surprinzătoare este prezenţa lui Helen Mirren, o Dame (înnobilată de Suverana Angliei, care i-a luat locul lui Sir John Gielgud), care fireşte nu mai putea să fie majordom sau menajeră, ci bona milionarului nesăbuit. În această variantă, pelicula n-are nicio şansă la Oscar, aşa cum i s-a întâmplat originalului.

Playboy-ul descreierat e pe cale să piardă o moştenire fabuloasă, pentru că se îndrăgosteşte de cine nu trebuie. Deşi pare cumplit de banal, vor fi şi mulţi care se vor amuza, mai cu seamă dacă n-au văzut-o pe cea vintage deja şi nu sunt deranjaţi de nişte bancuri mai debile. Dar cu siguranţă că s-a făcut un studiu atent al preferinţelor publicului. Un rol foarte ingrat îl are Jennifer Garner, pe care maimuţoiul cu multe conturi în bancă n-o vrea de soţie, preferând-o pe şi mai nesărata Greta Gerwig.

Lansat la Londra odată cu nunta princiară dintre William şi Kate, părea racord faptul că pe generic se afla şi „Regina” Helen Mirren, care acum dovedeşte că poate fi şi un excelent boxer. Surpriza o constituie cea care o interpretează pe mama lui Arthur, Geraldine James, care a avut un rol magnific în excepţionalul serial englezesc „Perla Coroanei”, din 1984.

ARTHUR

2 stele din 5
SUA, 2011, 1h 46min.
Regie: Jason Winer.
Cu: Russell Brand, Helen Mirren, Jennifer Garner
Preţ: 51,90 lei.

 

Cele mai citite

Liga Națiunilor: Germania-Ungaria 5-0 Olanda-Bosnia-Herțegovina 5-2

Selecţionatele Germaniei şi Olandei au obţinut victorii la scor, sâmbătă, în primele lor meciuri din noua ediţie a Ligii Naţiunilor la fotbal. Germania a surclasat...
Ultima oră
Pe aceeași temă