Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Drumul global al Coronavirus

Coronavirus duce frica până în SUA, în Italia contaminează și sudul țării și iscă speculă cu echipamente medicale, iar Organizația Mondială a Sănătății avertizează că riscăm să devină o epidemie generalizată.

Share

Filip-Mihael Bodoc 0 comentarii

26.02.2020 - 11:56

În urma ultimelor evoluții la nivel global legate de epidemia cu Covid 19, Administraţia Trump a cerut Congresului fonduri de 2,5 miliarde de dolari pentru a lupta împotriva răspândirii rapide a coronavirusului, din această sumă peste 1 miliard de dolari fiind destinat vaccinurilor, a comunicat Casa Albă, conform Reuters.

”Administraţia Trump continuă să ia foarte în serios răspândirea Bolii coronavirusului COVID-19. Administraţia transmite Congresului un plan de finanţare suplimentară cu 2,5 miliarde de dolari pentru a accelera dezvoltarea de vaccinuri, sprijinirea stării de pregătire şi a acţiunilor de răspuns şi pentru procurarea echipamentelor şi materialelor atât de necesare”, a declarat Rachel Semmel, purtătoare de cuvânt a Casei Albe.

„Cu totul insuficient”

Preşedinta Comisiei de credite din Camera Reprezentanţilor, democrata Nita Lowey, a declarat că solicitarea de finanţare înaintată de Administraţia Trump este ”cu totul insuficientă pentru a-i proteja pe americani de coronavirus”.

Sudul Italiei, prima contaminare

Un hotel din Tenerife, în care se află cazaţi aproximativ 1.000 de oameni şi unde un cetăţean italian a fost testat pozitiv cu Covid-19, a fost plasat în carantină, victima fiind un medic italian turist. Cele circa 1.000 de persoane din hotelul din Adeje (Tenerife) se află izolate, la recomandarea autorităţilor sanitare, au informat surse din poliţie, conform News.ro. Nimeni nu are voie să intre şi să iasă din hotelul supravegheat de poliţie.

Nemulțumirile premierului italian

Referindu-se la criza epidemică din țară, prim-ministrul de la Roma Giuseppe Conte a răbufnit. ”Acum se ştie, a existat o gestionare la nivelul unei structuri spitaliceşti complet inadecvată în conformitate cu protocoalele de siguranţă recomandate în astfel de cazuri şi aceasta a contribuit la răspândirea” virusului.

Speculă cu măști și dezinfectanți

Procuratura din Milano suspectează că există persoane care fac speculă cu măşti şi dezinfectanţi şi le vând la suprapreţ pe internet, profitând de situaţia actuală care, în unele cazuri, s-a transformat în panică, cauzată de răspândirea Covid-19 în nordul ţării, scrie Corriere della Sera. Un pachet de 50 de bucăţi, de exemplu, cu măşti chirurgicale cu trei straturi, care în mod normal se vinde cu circa 8 euro, a ajuns pe eBay la preţul de 69 de euro

Ocupând locul trei pe lume în privința infectării cu Coronavirus, Italia are 229 de persoane contaminate, majoritatea în Lombardia, număr la care a ajuns în numai patru zile, pornind de la 6 contagiați avuți inițial, iar 7 persoane din această țară au murit din cauza epidemiei. Drept urmare, Parlamentul European le-a recomandat membrilor săi de personal să ”rămână acasă în autoizolare” dacă în ultimele 14 zile au călătorit în regiunile din nordul Italiei afectate de coronavirus, a scris marți Reuters.

Italia și-a infectat vecinele, Austria și Croația

Croaţia şi Austria au confirmat marţi primele cazuri de infectare cu Covid-19. În cazul Croaţiei, este vorba despre o persoană tânără, care prezintă simptome uşoare. Austria a raportat două cazuri în regiunea Tirol, de la frontiera cu Italia. Ministrul croat al Sănătăţii, Vili Beros, a spus că pacientul a stat în Milano din 19 februarie până în 21 februarie.

Cazul Iranian

Iranul este o altă țară afectată puternic de Coronavirus. Trei noi decese provocate de epidemia de pneumonie virală au fost anunţate marţi de Teheran, urcând bilanţul victimelor fatale ale acestei maladii pe pământul iranian la 15, și 61 de cazuri de infectare. Tot marți, adjunctul ministrului Sănătăţii din Iran, Iraj Harirch, a fost testat pozitiv cu Covid-19, potrivit agenţiei ILNA, citată de The Guardian.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a făcut apel, luni, ca lumea să facă mai mult pentru a se pregăti pentru ”o eventuală pandemie” cu noul coronavirus.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...