11.3 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăInternaționalDouă drone israeliene au căzut la Beirut

Două drone israeliene au căzut la Beirut

Cea de-a doua dronă a explodat duminică în zori în apropierea centrului media al Hezbollah din cartierul Dahiyeh, potrivit Agerpres. 

Incidentul a avut loc la câteva ore după ce armata israeliană a anunţat că aviaţia sa lovise forţe iraniene şi ale miliţiilor şiite în apropierea capitalei siriene, Damasc.

Armata libaneză a anunţat că o dronă israeliană a căzut şi o alta a explodat duminică la ora locală 02:30 (sâmbătă 23:30 GMT) la marginea Beirutului, cauzând doar pagube materiale.

Israelul consideră mişcarea şiită libaneză Hezbollah, susţinută de Iran, drept una dintre cele mai mari ameninţări externe ale sale. Cele două părţi au fost implicate în 2006 într-un conflict soldat cu 1.358 de morţi, dintre care 1.200 (majoritatea civili) în Liban şi 158 (majoritatea militari) în Israel.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat că loviturile din Siria au zădărnicit un planificat atac iranian asupra Israelului. Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, urmează să ţină duminică după-amiază un discurs ce va fi transmis în direct de posturile de televiziune libaneze.

Cele mai citite

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...
Ultima oră
Pe aceeași temă