6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalDonald Trump, CANDIDAT OFICIAL REPUBLICAN: ,,Democrații sunt socialiști fără lege, vor crea...

Donald Trump, CANDIDAT OFICIAL REPUBLICAN: ,,Democrații sunt socialiști fără lege, vor crea haos!”

De-a lungul zilei de luni, două evenimente-oraș, vorbitor după vorbitor l-au lăudat pe președintele-în special pentru modul cum a coordonat pandemia de coronavirus și criza economică-și au afișat o imagini sumbre în cazul în care candidatul democrat Joe Biden câștigă, evocând imagini de revolte în stradă, o creștere a criminalității și un potop de politici care ar putea falimenta contribuabilii. Scrie Wall Street Journal.
 
Luni după-amiază, Trump și vicepreședintele Mike Pence s-au deplasat la Charlotte, N.C., unde peste 300 de delegați s-au adunat pentru un vot nominal unanim asupra nominalizărilor lor, subliniind aderența pe care președintele o are față de un partid care în urmă cu doar patru ani avea rezerve profunde cu privire la candidatura sa.
 
Acțiunea s-a mutat apoi într-o sală din Washington, D.C., pentru un eveniment în prime-time cu senatorul Tim Scott (R., S.C.), fostul ambasador al ONU Nikki Haley și fiul cel mare al președintelui, Donald Trump Jr. Scott a încheiat noaptea cu remarci care s-au concentrat pe povestea familiei sale, oferind un exemplu de oportunitate americană.
 
“Familia noastră a trecut de la bumbac la Congres într-o singură viață”, a spus Tim Scott. “Și de aceea cred că următorul secol american poate fi mai bun decât ultimul.”
 
Nikki Haley, care este văzută de unii republicani ca un potențial viitor candidat la președinție, l-a criticat pe Biden pe mai multe fronturi, în special pe partea de politică externă.
 
“Joe Biden este bun pentru Iran și ISIS, mare pentru China comunistă și el o mană cerească tuturor celor care doresc America să-și ceară scuze, să se abțină și să abandoneze valorile noastre”, a spus ea. Haley, de origine indo-americană, de asemenea, a susținut că SUA nu este o națiune rasistă, numind țara “a work in progress” (,,o lucrare în curs de desfășurare.”)
 
Președintele a jucat un rol central în convenție, vorbind cu delegații din Charlotte și apărând mai târziu în videoclipuri de la Casa Albă.
 
Consilierii lui Trump au declarat că este de așteptat să apară în fiecare noapte a evenimentului de patru zile, încălcând convențiile din trecut în care candidatul s-a limitat în mare parte la acceptarea nominalizării într-un discurs bine coregrafic. Președintele a fost implicat în planificarea evenimentului și și-a încurajat consilierii să îl facă mai fulgerător decât convenția democrată de săptămâna trecută, au declarat consilierii.
 
 
Evenimentul are loc în timp ce președintele se confruntă cu o pandemie de coronavirus care a zguduit SUA și i-a pus în pericol șansele de realegere, sondajele arătându-l în urma adversarului său democrat, Joe Biden. Confruntându-se cu aceste trenduri, președintele a început să pună la îndoială validitatea viitoarelor alegeri, folosind discursul de luni, în Charlotte, pentru a pune din nou la îndoială acuratețea votului prin corespondență.
 
“Singurul mod în care ne pot lua aceste alegeri este dacă acestea sunt alegeri trucate”, a declarat Trump în timpul remarcilor sale, susținând că democrații încearcă să fure președinția. El a adăugat că nu crede că ar fi posibil să se numere cu exactitate buletinele de vot prin corespondență.
 
La Andrew W. Mellon Auditorium-un site federal în apropiere de Trump International Hotel din Washington, care a servit ca un hub pentru convenția de luni seară-vorbitorii l-au numit pe Trump ,,un erou care a salvat țara de la politicile democratice.”
 
Și au avertizat că Biden va anula totul.
 

Donald Trump Junior și iubita lui, Kimberley Guilfoyle, au ținut discursuri empatice de avertizare împotriva a ceea ce ei au descris ca fiind “politicile radicale de stânga ale lui Biden ” în prima noapte a Convenției Naționale Republicane.

 

“Politicile radicale de stânga ale lui Biden vor opri redresarea noastră economică”, a declarat Donald Trump Jr.
 
“Ceea ce ați văzut că se întâmplă cu noi ar putea la fel de ușor să se întâmplă cu oricare dintre voi care privesc la cartiere liniștite din jurul țării noastre”, a spus Patricia McCloskey, care, împreună cu soțul ei au fost acuzați de infracțiuni pentru arătarea armelor la un grup de black lives matter protestatari în afara casei lor din St Louis.
 
Republicanul Matt Gaetz a susținut că democrații se liniștesc cu Biden. “Americanii în schimb nu. Avansăm. Nu locuim în subsoluri. Explorăm frontiera, orizontul și stelele”, a spus el.
În convenția democratică virtuală de patru zile, de săptămâna trecută, democrații au încercat să arate că Trump este nepotrivit pentru președinție, subliniind în același timp povestea personală a lui Biden și ajungând la o largă coaliție de alegători.
 

Delegații așteptau sosirea președintelui Trump după vot pentru a-l confirma drept candidatul republican la prezidențiale în Charlotte. FOTO: CARLOS BARRIA/REUTERS

 

În schimb, delegații republicani au făcut apel în mare parte la baza lui Trump, folosind o serie de discursuri de luni dimineață pentru a critica nominalizarea democrată Hillary Clinton din 2016 și pentru a avertiza cu privire la consecințele agendei politice a lui Biden. Un delegat a afirmat că fostul vicepreședinte va impune reglementări care “ne vor pune din nou sub jugul robiei”.
Partea de luni seară a evenimentului a prezentat o varietate de vorbitori, inclusiv un profesor de școală publică, un proprietar de afaceri mici, un chirurg și o asistentă medicală.
 
În timpul unui discurs în mare parte nescris, în cursul zilei de luni, Trump și-a apărat modul în care a gestionat pandemia.
 
Președintele i-a portretizat, de asemenea, pe democrați ca fiind socialiști fără lege, care vor arunca națiunea în haos, argumentând în același timp că a ajutat la construirea unei economii puternice înainte ca pandemia să ducă la recesiune.
 
Mergeam într-o direcție cum nu văzusem niciodată, a spus el, adăugând: Toată lumea se descurca bine și chiar ne unisem. Succesul aduce oamenii împreună, poate mai bine decât orice altceva.”

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă