3.6 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInternaționalDoi români care au spart o bijuterie londoneză au fost condamnați la...

Doi români care au spart o bijuterie londoneză au fost condamnați la câte 6 ani de închisoare

Doi hoți români care au găurit zidurile unei bijuterii londoneze situate în strada Flotei, ca parte a unui jaf în urma căruia au sustras valori de peste 300.000 de lire sterline, au fost condamnați la un total de 12 ani de închisoare.

Florin-Cristin Neagu, 46 de ani, și Sorin Munteanu, 44 de ani, au pus în scenă un atac îndrăzneț, după modelul celor văzute în filme, la George Attenborough & Son, în centrul Londrei, pe 23 și 24 martie 2019.

Cei doi, împreună cu un al treilea român, Nicolae Sisca, care în prealabil pledase vinovat pentru intrare prin efracție, au încercat să sape un tunel de acces către subsolul bijutierilor, dar inițial nu au reușit decât să spargă accidental un perete despărțitor ce le-a oferit accesul în agenția de pariuri William Hill, situate în imediata vecinătate a obiectivului vizat.

După ce, în cele din urmă, au pătruns în magazinul de bijuterii, autorii jafului a furat valori de peste 298.987,21 lire sterline și au încercat să acceseze seiful care conține alte articole în valoare de 400.000 lire sterline.

Partea a doua a jafului, din data de 24 martie, s-a desfășurat la adăpostul maratonului London Landmarks, eveniment în cadrul căruia mii de alergători au concurat pe străzile din apropiere, oferind astfel acoperire.

Bijuteriile nu au fost recuperate până în prezent, autorii părăsind Marea Britanie în 48 de ore după comiterea spargerii. Neagu și Munteanu au fost arestați amândoi în România și extrădați în Marea Britanie anul trecut, jurații Southwark Crown Court având nevoie de doar 32 de minute pentru a-i condamna.

Cele mai citite

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...

Jair Bolsonaro a stat două zile în ambasada Ungariei din Brasilia după ce i-a fost confiscat pașaportul

Fostul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a petrecut două nopţi la ambasada Ungariei din Brasilia luna trecută, la doar câteva zile după...

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă