13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalDoi poliţişti răniţi la Atena, într-un atac asupra unui post de poliţie

Doi poliţişti răniţi la Atena, într-un atac asupra unui post de poliţie

Atacul nu a fost revendicat imediat, însă el intervine în urma unei manifestaţii la care au participat aproximativ 80 de persoane apropiate mediului anarhist împotriva dezvoltării platformei Airbnb în capitala greacă.

Atacatorii au atacat postul de poliţie al Acropolei, în apropiere de situl emblematic al capitalei, către ora locală 21.30 (şi ora României), aruncând cu pietre şi bucăţi de lemn către forţele de ordine, care au replicat cu gaze lacrimogene.

Doi poliţişti au fost răniţi uşor şi au fost transportai la un spital în capitala greacă, potrivit sursei din cadrul poliţiei.

Un suspect a fost reţinut în acest caz.

Acest incident intervine, de asemenea, la cinci zile după alegerea liderului conservator al Partidului Noua Democraţie (ND) Kyriakos Mitsotakis ca premier, care a promis în campania electorală să restabilească ordinea în cartierul anarhist şi alternativ al capitalei Exarchia şi să consolideze prezenţa poliţiei în acesta.

Atacurile, fără victime în cea mai mare parte, împotriva ţintelor diplomatice, serviciilor publice sau sucursalelor bancare sunt frecvente în Grecia. Poliţia le impută adeseori unor mişcări extremiste sau anarhiste locale.

Duminică, două urne de vot au fost furate în cartierul Exarchia, iar acţiunea a fost revendicată de o grupare anarhistă. ”Acesta este un mesaj de bun venit din partea noastră adresat lui Kyriakos Mitsotakis şi Noii Democraţii, care au promis să termine cu noi”, a anunţat aceasta.

 

Cele mai citite

Ciolacu: Gabriela Firea va câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei cu sau fără Piedone în cursa electorală

Premierul Marcel Ciolacu s-a declarat convins, miercuri, că preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, va câştiga alegerile pentru Primăria Capitalei, indiferent dacă Cristian Popescu Piedone...

Dezvăluiri făcute de Anne Hathaway. Actrița a fost nevoită să se sărute cu zece bărbați

Experiența actoricească poate aduce cu sine momente neașteptate și provocatoare, iar Anne Hathaway a trăit unul dintre aceste momente la un casting. Actrița a...

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...
Ultima oră
Pe aceeași temă