5.2 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăInternaționalDoi morți și trei răniți în Olanda, după ce au fost atacați...

Doi morți și trei răniți în Olanda, după ce au fost atacați cu cuțitul

Atacurile s-au comis în seara zilei de joi. În urma acestora, un bărbat a fost reținut, însă motivul pentru care a atacat oamenii este necunoscut.

Două persoane – un bărbat și o femeie – au murit, în două incidente care au avut loc la câteva sute de metri distanță, într-o zonă rezidențială din nordul orașului Maastricht.

“A fost o bătaie, iar un bărbat a murit după ce a fost înjunghiat. Identitatea bărbatului este încă necunoscută. Suspectul a fugit și a înjunghiat o altă persoană, zece minute mai târziu. O femeie a fost ucisă, însă identitatea ei este necunoscută. În al doilea incident, alte două persoane au fost rănite și transportate la spital.

Ulterior, o  treia persoană rănită a fost găsită în apropiere de o moschee”, a anunțat poliția olandeză, într-o declarație.

Motivul atacului este necunoscut, însă se pare că nu a fost de natură teroristă. O anchetă în acest caz este în desfășurare.

Premierul olandez Mark Rutte, prezent la Bruxelles, la un Summit european, le-a prezentat condoleanţe familiilor victimelor.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rusia cere Germaniei să recunoască drept genocid asediul Leningradului

Rusia a transmis Germaniei o "notă" în care cere ca asediul asupra orașului Leningrad, din timpul celui de-al doilea Război Mondial, să fie recunoscut...

ICCJ discută contestația asupra deciziei BEC privind Dreapta Unită

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) discută, în ziua de 19 martie 2024, contestația asupra deciziei prin care Biroul Electoral Central (BEC) a...

Ministerul Mediului a alocat un miliard de lei pentru programul Rabla Plus 2024

Ministerul Mediului a alocat un miliard de lei pentru programul Rabla Plus 2024, prin care se oferă subvenții pentru achiziționarea de automobile electrice și...
Ultima oră
Pe aceeași temă