15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalDirectorul OMS i-a răspuns lui Trump la critici: Nu politizaţi virusul

Directorul OMS i-a răspuns lui Trump la critici: Nu politizaţi virusul

“Nu politizaţi virusul. Nu este nevoie să folosiţi Covid pentru a marca puncte politice”, a lansat în cursul conferinţei de presă, online, Tedros  Adhanom Ghebreyesus, după ce a fost întrebat de un jurnalist despre acuzaţiile aduse marţi de Donald Trump. 

“Vă rog, puneţi în carantină politizarea Covid-19”, a spus el. “Noi nu facem politică la OMS”. 

Preşedintele Trump a criticat marţi dur OMS în cadrul conferinţei de presă de la Casa Albă, apreciind că este prea apropiată de Beijing. “Totul pare foarte favorabil Chinei, iar acest lucru este inacceptabil”, a declarat el.         

Trump a criticat în special decizia OMS de a se pronunţa contra închiderii frontierelor celor care vin din China la începutul epidemiei. 

“OMS chiar a dat-o în bară”, a scris el pe Twitter.                

El a ameninţat că suspendă finanţarea americană către OMS, Statele Unite fiind principalul contributor. “Nu spun că o voi face, dar vom analiza posibilitatea aceasta”, a afirmat preşedintele.          

Directorul general al OMS a mulţumit miercuri SUA pentru “susţinerea generoasă” contra pandemiei, dar a solicitat lumii “să-şi unească energia”. 

“Statele Unite şi China ar trebui să se unească pentru a combate acest duşman periculos”, a spus el. “Este periculos, avem nevoie de unitate”, a adăugat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

“Să nu continuăm să ne jucăm cu focul” în faţa unui virus care se răspândeşte “exponenţial”, a insistat el, în contextul în care bilanţul pandemiei se apropie de pragul de 100.000 de decese în lume. 

Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...
Ultima oră
Pe aceeași temă