Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dezastru provocat de cel mai puternic ciclon care a lovit India în ultimii cinci ani

Ciclonul Fani, cel mai puternic care a lovit India în ultimii cinci ani, a ucis cel puţin 12 oameni, în estul statului Odisha, înainte de a ajunge în nord-estul Bangladesh, sâmbătă, unde peste 1 milion de persoane au fost evacuate.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 04.05.2019 - 12:58

Aproximativ 1,2 milioane de persoane care locuiesc în cele mai vulnerabile zone din Bangladesh au fost evacuate şi mutate în 4.000 de adăposturi, scrie Reuters, potrivit News.ro. Furtuna a distrus mai multe case în oraşul Noakhali, unde un copil în vârstă de 2 ani a fost ucis şi 30 de persoane rănite, potrivit autorităţilor.

În India, oficialii fac estimări ale pierderilor cauzate de ciclon. Presa indiană a raportat că cel puţin 12 oameni au murit în statul Odisha, majoritatea deceselor fiind cauzate de căderi ale arborilor. Mai mult de 1 milion de oameni au fost evacuaţi cu 24 de ore înainte ca ciclonul să lovească uscatul.

Templul Puri de pe coastă a fost parţial distrus, după ce vântul a ajuns vineri la 200 km/h, rupând acoperişuri şi afectând liniile de curent electric. „Distrugerea este inimaginabilă... Puri este devastat”, a declarat Bishnupada Sethi, comisar special, care a precizat că 116 oameni au fost răniţi în întreg statul. Aeroportul Bhubaneswar a fost şi el afectat serios, dar va fi redeschis sâmbătă după-amiază, a spus ministrul indian al aviaţiei. Adăposturi au fost create în şcoli şi alte clădiri sigure, iar printre cei evacuaţi s-au aflat numeroşi turişti.

Sezonul cicloanelor în Golful Bengal poate dura din aprilie până în decembrie. În 1999, un super-ciclon a lovit coasta statului Odisha timp de 30 de ore şi a ucis 10.000 de oameni. Odată cu avansarea tehnologiei, previziunile au putut fi făcute mai clar, iar autorităţile au mai mult timp pentru a se pregăti.

Comentarii