15.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăInternaționalDe Niro şi acelaşi socru de coşmar

De Niro şi acelaşi socru de coşmar

Din seria neamurilor prin alianţă, care sunt nevoite să se înţeleagă doar pentru că s-au căsătorit copiii lor, s-a mai făcut un episod extrem de tentant, cel puţin după reclamă.

Robert De Niro este la loc de cinste, chiar dacă uşor îmbătrânit şi parcă plictisit de rol, dar cine s-ar putea vreodată plictisi de el? Regia i-a fost încredinţată, ca şi în episodul precedent, lui Paul Weitz, care l-a detronat pe realizatorul iniţial Jay Roach, rămas doar producător. Pe lângă actorii deja aşteptaţi şi bine cunoscuţi, Ben Stiller, Owen Wilson, Blythe Danner, Teri Polo, Dustin Hoffman şi Barbra Streisand au apărut şi figuri noi: Jessica Alba, Laura Dern, Harvey Keitel. Jessica este cea care va încerca să-l seducă pe ginerele destul de cuminte Ben Stiller, iniţial abordându-l cu un nou set de medicamente Sustengo, mai bune ca Viagra, pentru că nu reprezintă un pericol pentru inima năbădăiosului. Laura este directoarea unei şcoli de super-fiţe. Mai precis una pentru preşcolari, un adevărat Harvard al grădiniţelor, care costă chiar ceva mai mult decât prestigioasa universitate, de nici măcar nu îndrăznesc să menţioneze suma în film.

Harvey Keitel (ruda noastră, chipurile, că ar avea o bunică de pe meleagurile autohtone) e un şef de şantier care tărăgănează lucrările mai ceva ca în România. Iar ca aspect arată ca un hipiot la senectute. De Niro e în continuare socrul realmente de coşmar, care-şi tero­rizează ginerele unic, pentru că între timp celălalt a dat bir cu fugiţii. Pierzându-l pe doctor, tatăl fetei trebuie să se mulţumească doar cu asistentul. Sau mai bine zis cu sora… medicală. Singurul personaj care pare să-i intre în voie e Jinks, motanul cu ochi albaştri, care pare foarte preocupat să înghită şopârliţa (nu pe cea liberă, a lui Toma Caragiu, ci una vie, destul de antipatică). Bunicul vrea să lase un cap al familiei şi îi predă ştafeta lui Ben Stiller, care brusc devine mult mai dificil şi se crede direct Naşul stil Marlon Brando.

Owen Wilson, prietenul greu de suportat, face şi el pe ne­bunul şi organizează o petrecere (din care mulţi noi îmbogăţiţi se vor inspira) pentru cei doi gemeni din familie, unul mai dezagreabil decât celălalt, de te bucuri brusc că n-ai copii, că s-ar fi putut să iasă şi aşa! Cei mai penibili sunt Dustin Hoffman (73 de ani) şi Barbra Streisand (68 de ani). El amorezat chipurile de flamenco, după care pleacă până în Spania, iar ea, sex-terapeuta tv pentru vârsta a treia (care aşa de frumos este numită în Canada „Vârsta de aur”). Vocea memorabilă şi-a pierdut mult din farmec, a devenit repetitivă şi nu se poate să nu strecoare şi o Hannuka. Iar în scenariu, sfaturile ei fac întotdeauna nişte aluzii nepermise la viaţa amoroasă a propriului băiat. Sigur că ironia e mai degrabă la adresa emisiunilor americane de gen, dar oricum e enervantă.

Singura echilibrată şi într-adevăr o prezenţă normală este mama lui Pam (Teri Polo, cam ştearsă şi cam banală), (în realitate a lui Gwyneth Paltrow), Blythe Danner, care-l suportă cu stoicism chiar şi pe De Niro, la limita cabotinismului şi trece cu succes de o scenă de dragoste, ce ar fi putut să fie libidinoasă. Nostimă este descrierea unei posibile nunţi între prietenul de familie şi o oarecare Svetlana, o rusoaică, care ar trebui să-şi găsească inelul cu diamante într-o cutie cu icre negre Beluga… Şi mai este şi arborele genealogic, pentru că, deocamdată, capul încă nedetronat al familiei îşi găseşte rădăcini până în 1643, dar fireşte că i se înfundă, atunci când cuscrii îi demonstrează că are şi ceva sânge evreiesc. Pe final, o replică de ţinut minte: „Sunteţi oricând binevenite, rudelor… pentru un weekend”.

O FAMILIE DE COŞMAR
SUA, 2010, 1h 24min.
MEET THE PARENTS: LITTLE FOCKERS
Regia: Paul Weitz. Cu: Robert De Niro, Ben Stiller, Owen Wilson, Blythe Danner, Teri Polo, Jessica Alba, Laura Dern, Harvey Keitel, Dustin Hoffman, Barbra Streisand. Distribuit de RoImage 2000.
Bucureşti (Cinema Pro, Hollywood Multiplex, Light Cinema, Movieplex, Patria, Studio, Cine­ma City Cotroceni şi Sun Plaza), Bacău (Cine­ma City), Baia Mare (Cinema City).

Cele mai citite

Armata libaneză își detonează controlat mai multe aparate de comunicații

Armata libaneză a anunţat joi că îşi detonează controlat o serie de aparate de comunicaţii "suspecte", după sabotajul atribuit Israelului în care mii de...

Comisia Europeană va ajuta cu 10 miliarde de euro țările afectate de inundațiile recente

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat joi la Wroclaw (Polonia) un ajutor de 10 miliarde de euro din Fondul de coeziune...

Momente de neuitat pentru Anca Dumitra. Actrița a născut

Anca Dumitra și soțul ei, Manfred Spendier, trăiesc momente de neuitat, devenind recent părinți pentru prima dată. În cursul zilei de ieri, cei doi...
Ultima oră
Pe aceeași temă