Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cutremur cu magnitudinea de 6,7 în Turcia și Grecia. Bilanț provizoriu: 8 morți și sute de răniți

Un seism cu magnitudinea de 6,7 grade pe scara Richter a lovit coasta Mării Egee a Turciei, la nord de insula greacă Samos, provocânt prăbușirea mai multor clădiri. Ultimul bilanț provizoriu indică cel puțin 8 morți și 202 răniți.

Share

Rl online 0 comentarii

30.10.2020 - 19:52

Seismul s-a produs la 16,5 kilometri distanţă faţă de districtul Seferihisar din Izmir, potrivit Autorităţii de gestionare a dezastrelor şi situaţiilor de urgenţe din Turcia (AFAD).

Potrivit celor mai recente informaţii publicate de Institutul de Geodinamică al Observatorului Naţional din Atena, cutremurul a avut magnitudinea de 6,7 grade pe scara Richter şi s-a produs la o adâncime de 2 kilometri.

Armata a fost mobilizată pentru a participa la eforturile de ajutorare a populaţiei, a anunţat ministrul turc al Apărării într-un mesaj pe Twitter. Corturi, paturi, bucătării mobile şi pături au fost distribuite în întreaga regiune. Una dintre victime este o femeie aflată în scaun cu rotile, care a murit înecată după ce nivelul mării a crescut considerabil în districtul Seferihisar.

Potrivit unui bilanț provizoriu, cel puţin şase persoane au murit în Turcia, două în Grecia şi alte 202 au fost rănite.

Postul TRT a difuzat imagini cu străzi inundate, automobile şi ambarcaţiuni luate de apă, dar şi numeroase restaurante şi clădiri de birouri avariate în urma seismului. Acelaşi post a prezentat şi imagini cu o clădire prăbuşită în districtul Bornova din Izmir, mai multe autoturisme îngropate sub dărâmături şi numeroşi oameni care îşi părăseau locuinţele în timp ce erau cuprinşi de panică.

Seismul a fost resimţit în toate oraşele apropiate, dar şi în cel mai mare oraş al Turciei, Istanbul, aflat la o distanţă de 540 de kilometri spre nord, a anunţat radioteleviziunea publică turcă, TRT.

Izmir se află într-o zonă cu o intensă activitate seismică. Falia Nord-Anatoliană a generat un cutremur devastator în apropiere de Istanbul în 1999, provocând peste 17.000 de victime în acea regiune.

Şi în Grecia, mai multe clădiri de pe insula Samos au fost avariate în urma puternicului seism care s-a produs vineri în proximitatea acestei insule greceşti, ale cărei sisteme de comunicaţii au fost sever afectate, informează agenţia elenă de presă ANA.

Pagube materiale la nivelul unor clădiri au fost raportate şi în regiunile sudice ale insulei Chios. Până la ora transmiterii acestor informaţii, nu au fost raportate pagube materiale pe insula Lesbos.

Ministrul sănătăţii din Grecia, Vassilis Kikilias, a declarat vineri că toate spitalele, centrele medicale şi cele de prim-ajutor de pe insulele Samos şi Ikaria au fost plasate în stare maximă de alertă după puternicul seism care a zguduit această regiune. Într-un mesaj publicat vineri pe Twitter, după seismul cu magnitudinea 6,7 pe scara Richter înregistrat în proximitatea insulei Samos, ministrul elen a anunţat că mai multe echipaje de salvare şi de intervenţie se află în drum spre Samos.

 

 

Comentarii