15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalCum a celebrat Biden 100 de zile la Casa Albă

Cum a celebrat Biden 100 de zile la Casa Albă

Adresându-se persoanelor adunate într-o parcare din Duluth, Biden a salutat Georgia, care a fost crucială pentru victoria sa şi care a trimis doi democraţi, Raphael Warnock şi Jon Ossoff, în Senat.

Aceasta i-a oferit preşedintelui democrat două majorităţi strânse în Congres şi i-a permis să facă adoptat un plan gigantic de relansare de 1.900 miliarde de dolari.

‘Votul vostru a schimbat lumea’, a declarat Biden în faţa mulţumii care claxona şi îl aclama.

‘Nu am fost niciodată atât de optimist pentru America’, a spus el, reluând tema discursului rostit cu o zi înainte în Congres, în care a afirmat că Statele Unite sunt ‘pregătite de decolare’ odată cu succesul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Preşedintele a evocat planurile de investiţii ale administraţiei sale, afirmând că adoptarea lor de către Congres va rezulta în ‘milioane de locuri de muncă bine plătite’ pentru americanii de rând.

‘Wall Street nu a construit această ţară. Voi aţi construit-o’, a continuat Biden. ‘Este timpul ca cei foarte bogaţi şi marile corporaţii să înceapă să-şi plătească partea justă’, a adăugat preşedintele democrat.

Planurile detaliate de el miercuri seară includ un ‘proiect pentru familiile americane’ de 1.800 miliarde de dolari pe 10 ani şi un mare plan de investiţii de 2.000 miliarde de dolari în infrastructuri.

Aceste planuri mai trebuie însă aprobate de Congres, ceea ce este încă departe de a fi o certitudine.

Înaintea mitingului din Duluth, Joe Biden şi soţia sa, Jill, le-au făcut o vizită fostului preşedinte american Jimmy Carter şi soţiei acestuia, Rosalynn, care trăiesc în micul oraş Plains din Georgia după plecarea lor de la Washington.

La 96 de ani, Jimmy Carter, un democrat care s-a aflat la Casa Albă între 1977 şi 1981, este cel mai bâtrân preşedinte american în viaţă.

Jimmy Carter a suferit de o serie de probleme de sănătate pentru care a fost spitalizat de câteva ori în 2019.

El nu s-a arătat joi în faţa jurnaliştilor, însă soţia sa, Rosalynn, care folosea un cadru metalic, a fost zărită alături de cuplul Biden.

Cele mai citite

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

GALERIE FOTO. Iubita lui Kevin Trapp a făcut duș în aer liber

Modelul brazilian Izabel Goulart, una dintre cele mai cunoscute iubite de fotbalist din lume, și-a înebunit milioanele de urmăritori de pe Instagram după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă