5.9 C
București
sâmbătă, 21 decembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia - Ucraina, ziua 241: Ucraina sub „atac masiv” cu peste 30...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 241: Ucraina sub „atac masiv” cu peste 30 de rachete trase într-o singură zi

Ora 19:00

Aliații fac eforturi pentru a oferi Ucrainei avantaj de iarnă față de rușii prost echipați scriu jurnaliștii de la The Telegraph.


În timp ce NATO echipează forțele ucrainene cu echipament de iarnă, soldații ruși mormăie despre echipamentul de protecție constând din măști de tip paintball.


Puțini militari pot opera la orice se apropie de performanță maximă în strânsoarea iernii.

Totul devine mai greu: curățarea armelor, repararea vehiculelor și gătitul alimentelor capătă noi niveluri de dificultate.

Somnul este deosebit de important. Confortul este adesea compromis de puștile în interiorul sacului de dormit: la îndemână dacă este necesar și fără șansa ca degetele să se lipească de metalul înghețat.

Armate disciplinate, antrenate și bine echipate supraviețuiesc pentru a lupta în astfel de condiții.

Alții, inclusiv armata rusă care au făcut tabără în Ucraina de opt luni, vor lupta pentru a supraviețui.

Este necesar un moral ridicat pentru a rezista la scăderea temperaturii.

Furnizarea de mese sănătoase, calde și hrănitoare, variate pe o rotație de trei sau patru zile pentru a fi satisfăcător diferite, își asumă o importanță și mai mare decât în ​​zilele de vară.

Îmbrăcămintea trebuie să fie pe măsură. Fiecare soldat ar trebui să primească diferite tipuri de îmbrăcăminte bine potrivită, cu mai multe straturi de aer cald.

Echipamentul suferă și el pe măsură ce pământul se întărește și aerul îngheață.

Uleiurile și alți lubrifianți esențiali se îngroașă sau îngheață dacă nu sunt tratate corect, unele necesitând aditivi. Bateriile mor mai repede. Garniturile de cauciuc se pot crăpa și despica.

Tentația de a porni motoarele pentru a oferi căldură este mare, dar acest lucru face zgomot și epuizează rezervele prețioase de combustibil. Sunetul se deplasează mai departe pe pământul înghețat; poziţia poate deveni în curând evidentă pentru inamic.

Orice semnătură de căldură crescută va fi înghițită cu căldură de camerele termice care privesc de departe și atașate la sistemele de arme.

Zăpada și noroiul fac urmele tancurilor mai ușor vizibile de sus.

Trebuie avută mare grijă atunci când lansați un asalt sau stabiliți o poziție defensivă pentru a acoperi, sau cel puțin a ofusca, traseul înspre. Nerespectarea acestui lucru poate invita cu ușurință vizitatori nedoriți care explodează.

Ucrainenii speră că comunitatea internațională le va ajuta să le furnizeze trusa necesară pentru a trece peste lunile reci care urmează.

Ajutorul neletal, cum ar fi generatoarele și echipamentele medicale, urmează să fie furnizat de o celulă internațională de donatori cu sediul în Germania, a declarat în parlament secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace.

Wallace a mai spus că Regatul Unit va trimite 25.000 de seturi de îmbrăcăminte de iarnă, dar nu a oferit detalii.

Alți aliați NATO se alătură și ei.

Luna aceasta, Canada a promis echipament de iarnă în valoare de 15 milioane de dolari, inclusiv 500.000 de jachete, pantaloni, cizme și mănuși. Unele au fost cumpărate special de la firme canadiene. Estonia a furnizat deja îmbrăcăminte de iarnă pentru două brigăzi; aproximativ 4.000 de militari.

Ministrul apărării din Tallinn, Hanno Pevkur, a spus că, dacă fiecare țară NATO ar oferi chiar și jumătate, forțele ucrainene vor trece la înghețarea lunilor de iarnă.

Totul este departe de sprijinul pe care se presupune că Kremlinul l-a oferit trupelor sale.

Presa de stat rusă a arătat imagini cu Putin (unii comentatori sugerează că s-a folosit un dublu corporal) și ministrul apărării Serghei Șoigu, făcând împreună o vizită la o bază de antrenament din regiunea Ryazan, inspectând echipamente noi pentru trupe și îmbrăcăminte de iarnă de calitate superioară.

Ora 18:35

Ucraina sub „atac masiv” cu peste 30 de rachete trase într-o singură zi

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă că Ucraina a fost supusă unui „atac masiv” peste noapte, în urma loviturilor asupra infrastructurii energetice care au lăsat fără curent electric peste un milion de gospodării.

„Agresorul continuă să ne terorizeze țara. Noaptea, inamicul a lansat un atac masiv: 36 de rachete, dintre care majoritatea au fost doborâte… Acestea sunt lovituri josnice asupra obiectelor critice. Tactici tipice ale teroriștilor”, a scris domnul Zelensky pe rețeaua socială. mass-media.

Forțele aeriene ucrainene a declarat anterior că Rusia a lansat „un atac masiv cu rachete” care vizează „infrastructura critică”. Forțele aeriene au declarat că cel puțin 33 de rachete au fost lansate în Ucraina, dintre care 18 au fost doborâte.

Peste un milion de gospodării s-au confruntat cu pene de curent, iar oamenii au fost îndemnați să se aprovizioneze cu rezervele de apă. Au fost impuse restricții la putere în 10 regiuni, inclusiv Kiev.

Ora 12:53

Dmytro Kuleba :“Sâmbătă în Ucraina începe cu un baraj de rachete rusești care vizează infrastructura civilă critică. Noi am interceptat o parte dintre ei, alții au lovit ținte. Apărarea aeriană salvează vieți. Nu ar trebui să existe nici un minut de întârziere în capitalele care decid asupra sistemelor de apărare aeriană pentru Ucraina.”

Statele Unite au cerut, în Consiliul de Securitate o anchetă a ONU, cu privire la acuzaţiile de utilizare de către Rusia a dronelor iraniene în războiul împotriva Ucrainei.

„ONU trebuie să investigheze orice încălcare a rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU şi nu trebuie să permitem Rusiei sau altora să împiedice sau să ameninţe ONU în îndeplinirea responsabilităţilor sale mandatate”, a declarat adjunctul ambasadorului american, Richard Mills, la o reuniune a Consiliului de Securitate.

Anterior, Marea Britanie, Franţa şi Germania au transmis în scris ONU solicitări similare.

Între timp, ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, a criticat la reuniunea Consiliului de Securitate aceste demersuri, calificându-le drept o „situaţie scandaloasă”, a respins din nou acuzaţiile conform cărora în războiul cu Ucraina sunt utilizate drone iraniene şi a avertizat împotriva unei investigaţii a ONU în această chestiune.

Dacă se va întâmpla acest lucru, Rusia se va vedea nevoită să îşi reconsidere cooperarea cu ONU, a spus Nebenzia, reluând o declaraţie similară, făcute de adjunctul său, Dmitri Polianski, în urmă cu câteva zile, scrie DPA, preluată de Agerpres.

Citește și:

A 240-A ZI DE RĂZBOI

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Atac terorist la târgul de Crăciun din Magdeburg: 2 morți și 68 de răniți

Vineri seară, târgul de Crăciun din orașul Magdeburg a devenit scena unui atac terorist care a zguduit întreaga țară. Un bărbat a intrat cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă