2.3 C
București
joi, 26 decembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaÎncep audierile în Tribunalul de la Haga, împotriva Rusiei, pentru războiul din...

Încep audierile în Tribunalul de la Haga, împotriva Rusiei, pentru războiul din Ucraina

Tribunalul de la Haga a început, luni, 7 martie, 2022, audierile în procesul împotriva Rusiei.

Procesul a început după ce Ucraina a depus plângere împotriva Rusiei. Ucraina acuză Rusia că a comis crime de război pe teritoriul ei.

Rusia este reprezentată la acest proces de o echipă de avocați. Totuși, cel puțin luni dimineață, apărătorii Rusiei nu s-au prezentat la audieri.

Potrivit presei occidentale, unul dintre acești avocați chiar și-a dat demisia, acum câteva zile. Avocatul și-a motivat demisia prin faptul că nu are argumente pentru a putea justifica agresiunea Rusiei asupra Ucrainei. Pe de altă parte însă, potrivit altor surse, se pare că regimul de la Moscova nu ar recunoaște calitatea Curții Internaționale de Justiție de a se pronunța asupra situației din Ucraina.

Atacul militar al Rusiei în Ucraina a început în dimineața zilei de 24 februarie 2022. În Rusia, această agresiune nu este denumită război, ci „operațiune militară specială”.

Urmărește România Liberă și pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

București-Ilfov, regiunea cu cel mai scăzut risc de sărăcie din Uniunea Europeană

Cele mai mari riscuri de sărăcie au fost înregistrate în regiunea ultraperiferică franceză Guyane, Calabria și Sicilia Regiunea București-Ilfov este lider european în ceea ce...

Avertizare Salvamont: Risc ridicat de avalanșe în Munții Făgăraș și Bucegi

Riscul actual de avalanșă este însemnat și poate crește în următoarele zile, din cauza ninsorilor suplimentare prognozate Salvamont Brașov avertizează că, în această perioadă, riscul...

Energia vântului aduce magie de Crăciun: Exporturi record de curent electric pentru România

Conform datelor Transelectrica, zilele propice pentru producția eoliană au fost rare în 2024 România s-a bucurat de un surplus energetic semnificativ în dimineața zilei de...
Ultima oră
Pe aceeași temă