24.6 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaÎnaltul oficial al Kremlinului a demisionat după ce a condamnat războiul din...

Înaltul oficial al Kremlinului a demisionat după ce a condamnat războiul din Ucraina

Un fost vicepremier rus, care a vorbit împotriva acțiunilor Kremlinului în Ucraina, a demisionat din funcția de președinte al unei prestigioase fundații, după ce un parlamentar l-a acuzat de „trădare națională” și a cerut demiterea lui.

Arkadi Dvorkovici, vicepremier din 2012 până în 2018, a devenit una dintre cele mai înalte personalități din Rusia care au pus sub semnul întrebării războiul, când a declarat săptămâna aceasta presei americane că gândurile sale sunt la civilii ucraineni.

Comentariile sale l-au determinat pe un deputat înalt al partidului de guvernământ să ceară să fie demis și să-l acuze că face parte dintr-o „coloană a cincea” care subminează Rusia.

Înaltul oficial al Kremlinului a demisionat

Bărbatul de 49 de ani era președinte din 2018 al Fundației Skolkovo, un centru de inovare și tehnologie de la periferia Moscovei, care se autoproclamă ca un fel de Silicon Valley rusă. Vineri, Fundația Skolkovo a afirmat într-o declarație că Dvorkovich a decis să demisioneze. El nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii. El rămâne președintele Federației Internaționale de Șah (FIDE)

Igor Shuvalov, președintele consiliului de administrație al fundației, a declarat că Dvorkovich și-a dat demisia, spunând că nu mai poate combina atribuțiile sale la Skolkovo cu responsabilitățile sale la FIDE în circumstanțele actuale.

Mii de oameni au fost reținuți pentru că au protestat împotriva invaziei Rusiei din 24 februarie a Ucrainei, pe care oficialii de la Moscova o descriu drept o „operațiune militară specială” de demilitarizare și „deznazifiere” a fostului său vecin sovietic.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Zelenski țintește NATO, UE și puterea armelor

Kievul rămâne secret cu privire la conținutul unui „plan de victorie”, pe care Zelenski vrea să-l discute întâi cu Joe Biden, săptămâna viitoare Pe lângă invitația...

Fragmente osoase descoperite pe un drum forestier din județul Olt

O serie de fragmente osoase, aparent de origine umană, a fost descoperit pe un drum forestier din județul Olt, în apropierea pârâului Dârjov, sâmbătă...

Toamna astronomică deschide porțile spre ora de iarnă

România trece la ora oficială ”de iarnă”, în noaptea de sâmbătă, 26 octombrie, când ora 4.00 devine ora 3.00 Soarele se va afla pe ecuatorul...
Ultima oră
Pe aceeași temă