6.8 C
București
duminică, 24 noiembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaAmenințările nucleare ale lui Putin ar trebui luate în serios, spun analiștii

Amenințările nucleare ale lui Putin ar trebui luate în serios, spun analiștii

Amenințările nucleare formulate de Vladimir Putin ar trebui luate în serios, a declarat expertul internațional în securitate Patricia Lewis. Aceasta a vorbit despre „îngrijorări grave” cu privire la starea de spirit a președintelui rus.

Anunțul de weekend al lui Putin privind postura de alertă nucleară sporită a Rusiei a stârnit temeri că invazia Ucrainei ar putea duce la escaladarea nucleară, unii oficiali europeni considerând-o ca o amenințare voalată pentru Occident.

Amenințările nucleare ale lui Putin nu ar trebui ignorate

Ministrul de externe al lui Putin, Serghei Lavrov, a fost citat miercuri (2 martie) avertizând că un al treilea război mondial ar fi un conflict nuclear, remarci care s-au adăugat la o neliniște tot mai mare.

„Este greu de crezut că vor îndeplini acea amenințare, dar trebuie să luăm în considerare faptul că președintele Putin și-a îndeplinit amenințările, deși par bizare și par imposibil de înțeles de ce ar face asta. Deci, trebuie să o luăm în serios”, a declarat joi (3 martie) pentru Reuters Lewis, directorul programului de securitate internațională al think-tank-ului Chatham House.

Acțiunile și apariția lui Putin „au sugerat o minte oarecum dezorientată”, a spus Lewis, ceea ce a stârnit „îngrijorări grave cu privire la starea sa de spirit”.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Prezenţa la vot la ora 15.30, la nivel naţional este 34,33%. În 2019, era 29,21%

Aproape 500.000 de români au votat până la ora 15.00 la secţiile de vot din străinătate, mai mulţi decât în 2019, când au fost...

Unde votezi? Reguli generale pentru exercitarea dreptului de vot la alegerile prezidențiale

Regulile generale prevăd că fiecare alegător votează la secția arondată domiciliului sau reședinței Pentru a afla secția la care sunt înregistrați, cetățenii pot utiliza aplicația...

Românii vor călători fără buletin în Bulgaria după aderarea la Schengen terestru, dar controalele vor continua cel puțin șase luni

Românii vor putea călători în Bulgaria fără a fi necesar să prezinte buletinul imediat după aderarea la Schengen terestru, chiar dacă controalele de frontieră...
Ultima oră
Pe aceeași temă