7.4 C
București
vineri, 20 decembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaCreditorii Ucrainei au fost de acord cu cererea acesteia de a-i îngheța...

Creditorii Ucrainei au fost de acord cu cererea acesteia de a-i îngheța datoria de 20 miliarde de dolari

Creditorii externi ai Ucrainei au acceptat cererea acesteia de a-i îngheţa datoria timp de doi ani, ce reprezintă plăţi în contul unor obligaţiuni internaţionale, în valoare de circa 20 de miliarde de dolari, modalitate prin care guvernul de la Kiev evită intrarea în incapacitate de plată, relatează agenția Reuters, preluată de Agerpres, conform stiri.tvr.ro.

În condiţiile în care în urma agresiunii ruse creditorii internaţionali ai Ucrainei nu întrevăd un acord de pace la orizontul următoarelor şase luni, aceştia au convenit să amâne plăţi în conturile de capital şi de dobânzi pentru 13 obligaţiuni suverane ale statului ucrainean ce ajung la maturitate între anii 2022 şi 2033.

Guvernul de la Kiev afirmă că va reuşi astfel să economisească circa 5 miliarde de dolari în următoarele 24 de luni, în timp ce îşi gestionează atent resursele financiare pentru a face faţă efortului de război.

Creditorii Ucrainei au fost de acord ca datoria de 20 miliarde de dolari să fie înghețată pentru 2 ani, deficitul țării ajungând la circa 5 miliarde dolari lunar

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că în urma agresiunii militare ruse deficitul bugetar al Ucrainei a ajuns la circa 5 miliarde de dolari lunar.

Statele Unite au anunţat luni că vor oferi Ucrainei un ajutor financiar suplimentar, în valoare de 4,5 miliarde de dolari, care aduce astfel la 8,5 miliarde de dolari asistenţa financiară pe care Washingtonul a acordat-o Kievului pentru acoperirea nevoilor bugetare de când a început agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

O sursă din guvernul german a anunţat săptămâna trecută că Uniunea Europeană intenţionează la rândul ei să strângă până în septembrie un nou pachet de ajutor financiar destinat Ucrainei, în valoare de circa 8 miliarde de euro.

Război în Ucraina: Rusia nu își va putea plăti în curând datoriile

Fitch Ratings și-a retrogradat viziunea cu privire la datoria guvernamentală a țării, avertizând că o neplată este „iminentă”. Mișcarea vine pe fondul sancțiunilor internaționale tot mai mari împotriva Rusiei după invazia acesteia în Ucraina.

Un rating de credit are scopul de a ajuta investitorii să înțeleagă nivelul de risc cu care se confruntă atunci când cumpără datoria sau obligațiunile unei țări.

Moscova spune că plățile sale de obligațiuni ar putea fi afectate de sancțiuni
Un rating scăzut înseamnă că șansele de a nu fi rambursate sunt considerate a fi mari – și astfel un investitor va percepe mai mult pentru a împrumuta acea țară. În această săptămână, Moscova însăși a declarat că plățile sale de obligațiuni ar putea fi afectate de sancțiuni.

Reducerea ratingurilor – la C de la B – este pentru a doua oară în această lună, Fitch își degradează punctul de vedere cu privire la capacitatea Rusiei de a-și plăti datoriile.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Donald Trump avertizează UE: Tarife vamale dacă nu creșteți achizițiile de petrol și gaze din SUA

Președintele ales al SUA, Donald Trump, a cerut Uniunii Europene să cumpere cantități „semnificative” de petrol și gaze americane, amenințând că în caz contrar...

Transformă orice cameră monotonă într-o încăpere plină de personalitate, cu ajutorul unei game variate de produse ușor de aplicat

O casă este mai frumoasă atunci când decorul interior reflectă personalitatea, gusturile și povestea celor care o locuiesc. Acum poți să transformi interioarele locuinței...

Pași importanți pentru a-ți dezvolta afacerea în primii ani

Lansarea unei afaceri este un moment plin de emoție, dar și de provocări. Primii ani sunt cruciali și pot determina viitorul afacerii tale. Chiar...
Ultima oră
Pe aceeași temă