23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalCoronavirus își continuă drumul

Coronavirus își continuă drumul

 

Totodată, cel al cazurilor noi zilnice a crescut cu 1.886, ajungând la 72.436.

Agenţia Reuters a sintetizat cele mai recente date despre epidemie:
Numărul noilor infecţii zilnice în China continentală nu a scăzut sub 2.000 de la 30 ianuarie, în timp ce numărul zilnic de decese nu a scăzut sub 100 de la 11 februarie, așa cum estimaseră autoritățile Chinei.

În provincia Hubei, în care a izbucnit pandemia, numărul de decese a crescut cu 93 până la 1.789, a mai scris Agerpres. Alte 1.807 de cazuri au fost depistate, ajungând în total în această provincie la 59.989.

În afara Chinei, au fost consemnate 827 de cazuri de infecţie în 26 de ţări şi regiuni şi cinci decese.

Al doilea medic de vază ucis în China

Directorul unui spital important din Wuhan a murit marţi din cauza virusului, a anunţat televiziunea de stat, acesta fiind al doilea medic proeminent din China ucis de acest agent patogen.

Conform celui mai amplu studiu publicat de autoritățile medicale ale Chinei Chinese Centre for Disease Control and Prevention (CCDC), citat de BBC: 80,9% dintre infecţii au fost clasificate ca uşoare, 13,8%, severe, iar 4,7%, critice; cea mai mare rată de decese a fost înregistrată la persoane cu vârste de peste 80 de ani (14,8%), în cazul copiilor cu vârste de până la 9 ani nu au existat decese, iar în cazul persoanelor cu vârste de până la 39 de ani, rata mortalităţii a fost de 0,2%; pacienţii care suferă de boli cardiovasculare prezintă cel mai mare risc, urmaţi de cei bolnavi de diabet, boli respiratorii cronice şi hipertensiune.

 

În ceea ce priveşte personalul medical, 3.019 persoane au fost infectate, iar cinci cadre sanitare au murit până pe 11 februarie, data la care a fost încheiat studiul.

Efecte asupra economiei

Acţiunile asiatice au scăzut, iar grupul american Apple Inc a avertizat luni că este puţin probabil să-şi îndeplinească ţintele trimestriale de vânzări stabilite în urmă cu doar trei săptămâni, din cauza epidemiei cu coronavirus din China, care a afectat lanţul de aprovizionare şi a amânat redeschiderea fabricilor.

Vasul de croazieră Diamond Princess

Aproximativ 542 de persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus pe vasul de croazieră Diamond Princess, care a primit ordin la 3 februarie să rămână sub carantină în largul Japoniei.

Peste 300 de pasageri americani de la bordul vasului de croazieră Diamond Princess, inclusiv 14 care au fost testaţi pozitiv, au fost transportaţi pe calea aerului către baze militare din Statele Unite, după două săptămâni în care au stat în carantină în largul Japoniei.

Orice scenariu estee posibil

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat luni că cele mai recente date privind focarul de coronavirus relevă o reducere a numărului de cazuri noi de infecţie, însă a precizat ”orice scenariu este încă posibil” în ceea ce priveşte evoluţia epidemiei.

Organizatorii Maratonului de la Tokyo programat la data 1 martie au decis să limiteze accesul participanţilor la sportivi de nivel superior, interzicând prezenţa a 38.000 de alţi alergători.

Cele mai citite

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă

Linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar, sâmbătă, 30.03.2024, anunță STB. Legătura între cartierul Drumul Taberei și zona de Nord a Capitalei se va...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă