9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalCoronavirus, erupție de ucideri

Coronavirus, erupție de ucideri

 

Majoritatea deceselor au fost raportate în provincia Hubei (centru), focarul epidemiei apărute în decembrie în oraşul capitală Wuhan. În schimb, BBC relatează că autorităţile chineze au raportat a treia zi consecutivă de scădere a numărului de îmbolnăviri.

Doar patru decese au fost înregistrate în alte părţi ale lumii: unul pe teritoriul semiautonom Hong Kong şi alte trei, respectiv în Japonia, Filipine şi Franţa, a scris AFP, conform News.ro. De asemenea, numărul cazurilor testate pozitiv cu noul microb pe vasul de croazieră Diamond Princess, aflat în carantină la Yokohama, în apropiere de Tokyo, a urcat la 355.

 

Prima victimă în Europa

Ministrul francez al sănătăţii Agnes Buzyn a anunţat sâmbătă decesul unui turist chinez de 80 de ani spitalizat în Franţa din ianuarie. Acest deces este ”primul din afara Asiei şi primul din Europa”, a precizat ea.

China a fost afectată duminică de peste 68.000 cazuri de contagiere pe teritoriul său, în principal în provincia Hubei. În bilanţul său cotidian, Comisia sanitară naţională a raportat 2.009 noi cazuri.

Între timp provincia Hubei rămâne izolată de lume de pestre trei săptămâni, numeroase oraşe din estul teritoriului chinez au luat măsuri de izolare drastică.

Restul lumii

 În afara Chinei continentale, au fost înregistrate aproape 450 de cazuri în aproximativ 24 de ţări şi teritorii şi trei decese.

Virusul ucide aproximativ 2% dintre persoanele infectate, dar s-a răspândit mai rapid în comparaţie cu alte virusuri respiratorii care au apărut în acest secol.

Cele mai citite

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...

Neuropatie diabetică: Tipuri, simptome și cauze

Neuropatia diabetică este o complicație a diabetului care afectează sistemul nervos. Este o boală progresivă, iar simptomele se agravează în timp. Neuropatia diabetică apare atunci...

Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente, conform studiilor – Grafic

Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele....
Ultima oră
Pe aceeași temă