21.4 C
București
duminică, 8 septembrie 2024
AcasăInternaționalConcert cu scandal la Bucureşti: Opeth a început show-ul cănd ar fi...

Concert cu scandal la Bucureşti: Opeth a început show-ul cănd ar fi trebuit să-l încheie

Sute de fani ai formatiei suedeze „Opeth” au înghetat şi s-au enervat timp îndelungat în faţa clubului bucureştean Juxebox Venue pentru că accesul în incintă a fost permis cu o întârziere de mai bine de două ore.

Ziua cea mare, când trupa „Opeth” a susţinut cel dintâi concert în Capitală, la Juxebox Venue, în cadrul etapei a doua a turneului „Heritage European Tour 2012” de promovare a celui mai nou album – „Heritage”, a început cu un scandal uriaş. Deşi pe biletele de 85 de lei, până în ziua concertului, şi de 95 de lei, în ziua show-ului, scria clar că accesul în sală se va face începând cu ora 18,30, primii fani, norocoşii am putea spune, au intrat în incinta clubului abia în jurul orei 21. Nu este de mirare că în lungile minute de aşteptare în frig, nervii zecilor de rockeri au cedat. Mulţi dintre aceştia nu s-au mulţumit doar să-i fluiere şi să-i înjure pe organizatori, dar şi-au cerut şi banii înapoi. „Este o bătaie uriaşă de joc. Măcar să ne fi anunţat cineva că se întârzie începerea spectacolului şi am fi înţeles. Am fi plecat undeva la căldură şi am fi revenit”, şi-a strigat nemulţumirea Tudor, unul dintre fanii care au aşteptat minute în şir în faţa uşilor închise. Spiritele s-au mai calmat abia în momentul în care a fost permis accesul în incinta clubului, dar nemulţumirea şi injuriile la adresa organizatorilor au continuat.

Se dau banii înapoi pe bilete

„Regretăm extrem de tare acest incident nedorit, care a fost pricinuit atât de defecţiuni tehnice, cât şi de faptul că trupa a sosit în Bucureşti cu o întârziere de trei ore de la Budapesta . Apoi autocarul artiştilor a fost implicat într-un accident de circulaţie chiar în faţa clubului şi din nou s-a pierdut aproape o oră cu formalităţile cu poliţia”, a dezvăluit motivele întârzierii Dragoş Mihalache, directorul de evenimente al firmei organizatoare Show Department. Cât despre fanii care au refuzat să mai intre la concert, organizatorii au precizat că aceştia îşi vor primi banii înapoi. „Au fost în jur de 16 persoane care au solicitat să le dăm banii înapoi. Aceştia îşi vor putea ridica contravaloarea biletelor de la casele de unde le-au achiziţionat, după ce vor prezenta la ghişee tichetele intacte”, a mai spus Dragoş Mihalache.

Şi totuşi un succes

În ciuda tuturor neînţelegerilor şi nervilor, atmosfera s-a calmat când, cu puţin înainte de ora 22, cu aproape două ore întârziere, pe scenă a urcat trupa finlandeză din deschidere, Von Hertzen Brothers.
Supărarea celor aproximativ 600 de fani, care au asistat în cele din urmă la spectacol, s-a spulberat în totalitate o dată cu primele acorduri ale „The devil’s orchard”, unul dintre hiturile de pe noul album. Solistul Mikael Akerfeldt, singurul rămas din componenţa originală a „Opeth”, alături de Martin Mendez (bass), Martin Axenrot (baterie), Fredrik Akesson (chitară) şi Joakim Svalberg (clape), venit în trupa anul trecut, au continuat, tot de pe „Heritage” cu „I feel the dark”, iar cu „Face of Melinda”, de pe albumul „Stil life” au „aruncat în aer” asistenţa care a uitat cu desăvârsire că show-ul a început de fapt când ar fi trebuit să se încheie. Simpaticul Mikael Akerfeldt a comunicat perfect cu publicul, iar în cele aproape două ore cât a durat concertul atmosfera a fost de zile mari. Piesa „Deliverance”, de pe albumul cu acelaşi nume, a încheiat o seară care s-a dovedit minunată, deşi a început dezastruos.

 

Cele mai citite

Femeie înjunghiată în incinta unui magazin din Constanța. Autorul a fost prins

O femeie a fost înjunghiată de un bărbat sâmbătă după-amiază, în incinta unui magazin din municipiul Constanţa, autorul fugind apoi de la locul faptei,...

Ce se va întâmpla cu Alfred Bulai după infarctul suferit în arest

Sociologul Alfred Bulai a ajuns la spital după ce i s-a făcut rău în arest. Surse spun că acesta a făcut infarct şi va...

Un pod peste Tisa de la granița cu Ucraina intră în reparații capitale

Podul peste Tisa intră în reparaţii. De luni vor fi restricţii, timp de 30 de zile, între orele 10.00-15.00. În baza studiilor făcute de către...
Ultima oră
Pe aceeași temă