China acuză sancțiunile Statelor Unite și amenință din nou cu ”contramăsuri”!

China a solicitat luni Wasghingtonului un tratamen echitabil pentru companiile chineze din Statelor Unite, în condițiile în care tensiunile comerciale între cele două state continuă să crească.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Actualizat: 30.11.2020 - 18:06

"Sperăm că SUA va oferi pe viitor un mediu corect și nediscriminatoriu pentru investițiile și operațiunile companiilor chineze în SUA, în loc să ia măsuri discriminatorii și restrictive", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Hua Chunying.

Declarația lui Hua Chunying survine raportelor oficiale potrivit cărora administrația Trump urmează să adauge producătorul chinez de chip-uri SMIC și gigantul petrolier CNOOC pe lista sa neagră a companii chineze cu activitatea în Statele Unite.

Hua a mai susținut că responsabilii americani cu aplicarea legii au hărțuit mai multe nave chineze și membrii echipajelor acestora, verificând dacă navigatorii sunt membri ai Partidului Comunist Chinez și lansând astfel o „provocare politică serioasă”.

"Dacă SUA insistă să-și intensifice acțiunile provocatoare, China va lua cu siguranță contramăsuri", a avertizat Hua Chunying.

Luni, China Daily, compania media susținută de statul chinez, a raportat că ofițerii americani au urcat la bordul a peste 20 de nave deținute de gigantul chinez de transport maritim COSCO Shipping și Shanghai Zhenhua Heavy Industries Co Ltd, citând surse neidentificate.

Citește totul despre:

Comentarii