Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministerul Securității de Stat al Chinei a fost responsabil de „Operațiunea Cloud Hopper“

China a asediat Australia cu atacuri cibernetice

Potrivit unui raport difuzat de Fairfax Media și postul de televiziune Channel Nine, China a escaladat atacurile cibernetice asupra companiilor australiene în acest an „într-un efort constant și semnificativ de a fura proprietatea intelectuală“.

Share

Adina Mutar 0 comentarii

Actualizat: 21.11.2018 - 11:47

Ancheta a înfuriat Beijingul, mai ales că vine la doar câteva zile după ce vicepreședintele american, Mike Pence, a acuzat China la summitul APEC exact de „furt de proprietate intelectuală“ la scară largă.

Potrivit raportului, Ministerul Securității de Stat al Chinei a fost responsabil de „Operațiunea Cloud Hopper“, un val de atacuri detectat de Canberra și de partenerii săi din alianța „Five Eyes“ - SUA, Marea Britanie, Canada și Noua Zeelandă.

Compania americană CrowdStrike de securitate cibernetică a detectat, de asemenea, o creștere alarmantă a atacurilor în primele șase luni ale acestui an.

„Aceste activități sunt în principal din China și sunt lansate în toate sectoarele. Fără mănuși!“, a declarat vicepreședintele CrowdStrike, Mike Sentonas.

Atacurile cibernetice au avut loc în ciuda unui acord încheiat între Canberra și Beijing anul trecut de a nu iniția și sprijini spionajul comercial și furtul de proprietate intelectuală.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, Geng Shuang, a respins raportul ca „fără fundament“, iar acuzațiile „neprofesionale, iresponsabile și, evident, având motive ascunse“.

Anul trecut, date sensibile despre avioanele F-35 ale Australiei și programele avionului de supraveghere P-8 au fost furate atunci când un subcontractant din domeniul Apărării a fost atacat cibernetic cu un instrument utilizat pe scară largă de hackerii chinezi.  

 

Comentarii

loading...