Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cel puițn 4 oameni de la Casa Albă s-au "înghesuit" la informații compromițătoare despre Biden

Apar noi informații din scandalul Trump-Ucraina. Cel puțin patru angajați de la Washington s-au "înghesuit" să obțină informații despre afacerile lui Biden în Ucraina.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 11.10.2019 - 07:39

Cel puţin patru responsabili americani din domeniul securităţii naţionale au fost preocupaţi de presiunea Casei Albe asupra Ucrainei pentru a obţine informaţii compromiţătoare despre Joe Biden chiar înainte de controversata convorbire telefonică dintre Donald Trump şi omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, relatează ediţia de joi a cotidianului The Washington Post, relatează AFP.

Potrivit cotidianului citat, preocupările lor au apărut din luna mai, odată cu rechemarea bruscă la Washington a ambasadoarei SUA în Ucraina, Marie Yovanovitch.

Alte semnale alarmante, în special conţinutul reuniunilor la Casa Albă, i-au determinat să semnaleze problema consilierului juridic al Consiliului pentru securitate naţională, John Eisenberg.

Îndoielile lor s-au accentuat după 25 iulie şi după convorbirea telefonică dintre Donald Trump şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, la originea deschiderii unei anchete în vedere unei proceduri de destituire a preşedintelui republican.

"Această convorbire a provocat o mare preocupare în rândul persoanelor care au ascultat în direct - au sunat semnale de alarmă", a declarat pentruWashington Post o sursă apropiată dosarului, sub rezerva anonimatului. ''Oamenii se întrebau ce trebuia făcut'', notează sursa citată.

Consilierul pentru securitate naţională John Bolton, demis de atunci din funcţie, a fost alertat în special de echipele sale, relatează cotidianul.

Dar conţinutul convorbiri dintre preşedinţii Trump şi Zelenski nu a fost făcută public decât câteva săptămâni mai târziu, după semnalarea unui denunţător misterios, membru al serviciilor de informaţii.

Washington Post menţionează faptul că nu ştie dacă această sursă a fost informată despre detaliile convorbirii celor doi şefi de stat de către unul sau mai mulţi dintre aceşti oficiali.

Citește totul despre:

#ucraina #biden #trump

Comentarii