13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalCel mai mare oraș canadian, Toronto, intră de luni în carantină

Cel mai mare oraș canadian, Toronto, intră de luni în carantină

“Am fost clar în acest sens: situația este extrem de gravă și sunt necesare acțiuni suplimentare”, a declarat Ford jurnaliștilor vineri. „Începând de luni, 23 noiembrie,Toronto și Peel vor fi mutate în carantină”.

Carantina, ale cărei restricții includ interzicerea adunărilor private în interior, va dura cel puțin 28 de zile, iar infractorii pot primi sancțiuni de până la 570 de dolari

Adunările din spațiu deschis vor fi limitate la 10 persoane, la fel și serviciile religioase, înmormântările și nunțile. Saloane de coafură și alte locații de îngrijire personală, precum și sălile de sport și cazinouri vor fi închise.
Școlile vor rămâne deschise, dar restaurantele și magazinele neesențiale vor fi deschise doar pentru preluare și livrare de produse.

“Nu putem risca să ne copleșim spitalele”, a spus Ford, în condițiile în care cea mai populată provincie din Canada tocmai a trecut 100.000 de infecții cu coronavirus.

Prim-ministrul Justin Trudeau îi avertizase mai devreme pe canadieni despre „o iarnă lungă” și despre riscul spitalelor suprasolicitate, pe măsură ce infecțiile cresc. Trudeau a declarat că toți canadienii vor trebui să ia măsuri de precauție.
“Va fi greu. Dar știm ce trebuie să facem”, a spus acesta.

Canada a avut un total de 317.000 de cazuri și 11.273 de decese înregistrate până vineri. Țara a înregistrat în medie aproape 4.800 de cazuri zilnice și 65 de decese în ultimele șapte zile, o creștere bruscă a numărului.
Fără măsuri concertate pentru a opri virusul, a avertizat Trudeau, se estimează că noile cazuri zilnice vor crește până la 60.000 până la sfârșitul lunii decembrie.

Cele mai citite

Trafic blocat pe DN 6, în Bragadiru. Un motociclist a accidentat mortal un pieton

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, joi seara, pe DN 6, în localitatea Bragadiru din judeţul Ilfov, un motociclist a accidentat mortal un...

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă