O mare fabrică de ciocolată belgiană a oprit producția după ce a detectat salmonella într-un lot de ciocolată.
Compania Barry Callebaut a declarat joi că fabrica sa din Wieze – despre care spune că este cea mai mare fabrică de ciocolată din lume – a oprit toate liniile de producție ca măsură de precauție, în timp ce contaminarea este investigată.
Barry Callebaut produce ciocolată pentru mai multe mărci vândute în întreaga lume.
Salmonella a fost depistată luni, iar toate produsele de ciocolată fabricate la fabrică au fost retrase de la vânzare și suspendate în fabrică până la finalizarea anchetei, a precizat compania.
Aceasta a identificat lecitina, un emulgator utilizat în mod obișnuit la fabricarea ciocolatei, ca fiind sursa contaminării.
Compania a precizat că a informat autoritățile belgiene pentru siguranța alimentară și contactează clienții care ar putea avea în posesie produse contaminate.
Nu este clar dacă vreun consumator a raportat că s-a îmbolnăvit din cauza ciocolatei.
La începutul acestui an, cel puțin 200 de cazuri raportate de salmonella au fost legate de ouăle de Paște din ciocolată produse într-o altă fabrică belgiană operată de compania italiană Ferrero.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!