Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ce prevede planul de pace al lui Trump, în Orientul Mijlociu

planul prevede suspendarea planurilor israeliene de extindere a coloniilor din teritoriul palestinian Cisiordania patru ani, timp în care ar urma să aibă loc negocieri detaliate între Israel şi liderii palestinieni.

Rl online 0 comentarii

28.01.2020 - 21:45

Dacă preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, acceptă planul, Statele Unite şi alte naţiuni "vor fi alături pentru a oferi ajutor în toate etapele", a subliniat Donald Trump.

 
Planul de pace elaborat de Casa Albă conţine 80 de pagini şi prevede acordarea de asistenţă financiară în valoare de 50 de miliarde de dolari pentru relansarea economică în teritoriile palestiniene Cisiordania şi Fâşia Gaza, precum şi în Iordania şi Egipt.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a prezentat, marţi, planul de pace elaborat de Casa Albă pentru rezolvarea conflictului israelo-palestinian, pledând pentru o soluţie prin coexistenţa a două state, cu oraşul Ierusalim "capitală nedivizată" a Israelului.

"Astăzi, Israelul face un pas major spre pace. Tinerii din Orientul Mijlociu sunt pregătiţi pentru un viitor mai plin de speranţă, iar guvernele din regiune conştientizează că terorismul şi extremismul islamic sunt inamicul comun al tuturor", a declarat Donald Trump, conform CNN.

"Viziunea noastră reprezintă o oportunitate câştigătoare pentru ambele părţi, o soluţie realistă a două state, prin care se soluţionează statalitatea palestiniană şi securitatea Israelului", a precizat liderul de la Casa Albă, informează mediafax.ro.

Palestinienii ”merită o viaţă mai bună”, a dat asigurări preşedintele american, care a prezentat planul în prezenţa premierului israelian în execiţiu Benjamin Netanyahu.

Mult aşteptatul plan de pace în Orientul Mijlociu al preşedintelui american Donald Trump prevede înfiinţarea statului Palestina cu capitala în anumite părţi ale Ierusalimului de Est, dezvăluie oficiali americani, punând astfel capăt unor speculaţii cu privire la abandonarea de către administraţia sa, în pregătirea acestei propuneri, fără susţinerea liderilor palestinieni, a soluţiei ”cu două state” în îndelungatul conflict israeliano-aestinian, relatează The Associated Press.

Teritoriul aflat în prezent sub controlul palestinienilor urmează să să fie mai mare de dublu decât teritoriului actual, prevede planul, care urmează să fie dezvăluit marţi, potrivit acestor oficiali.

Citește și: Se bat cap in cap! A refuzat propunerea

"Niciun palestinian şi niciun israelian nu va fi mutat din propria locuinţă", a subliniat Donald Trump, conform cotidianului Times of Israel.

"Le cerem palestinienilor să îndeplinească provocările coexistenţei în pace", adică respectarea drepturilor omului, "oprirea activităţilor negative ale organizaţiilor Hamas şi Jihadul Islamic, încetarea acţiunilor de finanţare a teroriştilor", a insistat liderul SUA.

Însă, el recunoaște totodată suveranitatea Israelului în majoritatea coloniilor din Cisiordania, un lucru faţă de care palestinienii probabil că vor obiecta, scrie AP.

Citește totul despre:

#plan de pace #trump

Comentarii

loading...