Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cazul Jeffrey Epstein: Un responsabil din cadrul MIT şi-a anunţat demisia

Directorul unui centru de cercetare al prestigiosului Institut de Tehnologie din Massachusetts (MIT) a declarat că îşi va părăsi postul după descoperirea a informaţii noi privind legăturile dintre omul de afaceri Jeffrey Epstein și această instituţie, potrivit AFP.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 22.08.2019 - 21:52

Într-un mesaj publicat marţi pe forumul Medium şi modificat miercuri, Ethan Zuckerman, directorul Center for Civic Media din cadrul MIT, a anunţat că, deşi nu a avut niciodată vreo legătură directă cu Jeffrey Epstein, va părăsi instituţia la sfârşitul anului şcolar 2019-2020.

"Logica mea a fost simplă: activitatea grupului meu vizează justiţia socială şi includerea indivizilor şi a punctelor de vedere marginalizate. Este greu să faci asta în mod serios într-un loc care şi-a încălcat în mod flagrant propriile reguli lucrând cu Epstein şi ascunzând această relaţie", a scris Zuckerman pe forum.

De asemenea, Zuckerman a prezentat scuze celor trei laureaţi din 2018 ai MIT Media Lab, recompensaţi pentru lupta lor împotriva hărţuirii sexuale a femeilor din lumea ştiinţei.

Pe 15 august, directorul centrului de cercetare Media Lab, Joichi Ito, responsabil pentru etica şi guvernarea inteligenţei artificiale, a prezentat scuze într-o scrisoare deschisă pentru legăturile sale cu fostul om de afaceri, acuzat de numeroase agresiuni sexuale împotriva unor tinere, cele mai multe minore.

Joichi Ito a declarat că l-a întâlnit pe omul de afaceri în 2013, după prima sa condamnare pentru fapte asociate prostituţiei în Florida.

El a recunoscut că a mers în locuinţe deţinute de omul de afaceri şi a acceptat sprijinul său financiar pentru Media Lab, dar şi pentru propriul fond de investiţii.

Deşi şi-a asumat "deplina responsabilitate pentru greşelile sale", Ito a dat asigurări "că nu a fost niciodată implicat, nu a auzit niciodată vorbindu-se şi nu a văzut niciodată vreo dovadă a faptelor oribile" de care este acuzat Epstein.

Şi alţi oameni de ştiinţă, precum profesorul de genetică de la Harvard George Church, au prezentat scuze de la începutul lunii august pentru că au avut contacte cu finanţatorul american.

Jeffrey Epstein, care s-a sinucis în închisoare pe 10 august, se prezenta drept un "filantrop al ştiinţei" şi a simpatizat cu mai mulţi oameni de ştiinţă renumiţi.

Potrivit unor documente judiciare date publicităţii recent şi menţionate de mass-media americană, una dintre presupusele sale victime, Virginia Giuffre, a declarat că a fost forţată, pe când era adolescentă, să întreţină relaţii sexuale în una din casele lui Epstein cu Marvin Minsky, un om de ştiinţă cofondator al Media Lab, decedat la începutul anului 2016.

Comentarii

loading...