Călătorii din Canada, Georgia și Tunisia care vor să intre în UE se vor supune restricțiilor

Uniunea Europeană a decis să introducă cele trei țări pe lista cu restricții ce se aplică tuturor călătorilor care vor să intre pe teritoriul oricărui stat membru.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 22.10.2020 - 09:52

Canada, Georgia și Tunisia intră pe lista cu restricții din cauza creșterii numărului de noi infectări cu Covid-19. Astfel, cetățenii care vin din aceste țări și vor să intre în Uniunea Europeană trebuie să se supună regulilor privind intrarea în carantină sau testarea obligatorie, anunță Reuters.

Ambasadorii statelor membre UE au fost de acord cu excluderea acestor țări de pe lista țărilor fără restricții și stabilirea componenței așa numitei liste albe cu următoarele state: Australia, China, Coreea de Sud, Japonia, Noua Zeelandă, Rwanda, Singapore, Uruguay și Thailanda. Procedural, lista va deveni oficială la sfârșitul acestei săptămâni dacă niciun stat membru nu se va opune deciziei ambasadorilor săi.

România are în vigoare o listă cu 32 țări de unde călătorii care vor să intre pe teritoriul țării noastre trebuie să se supună regulii carantinei obligatorii de 14 zile dacă stau mai mult de trei zile.

Comentarii