Foto: www.globalsecurity.org

Bulgaria mulțumește Rusiei pentru că a eliberat-o de turci. Niciun cuvânt despre români

Președintele Bulgariei, aflat în vizită în Rusia, îi va mulțumi lui Vladimir Putin pentru faptul că Rusia a eliberat Bulgaria de sub Imperiul Otoman, în războiul din anii 1877-1878.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 21.05.2018 - 11:23

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, care a început, luni, o vizită de două zile în Rusia, îl va invita din nou pe Vladimir Putin să viziteze Bulgaria, a anunțat Rumen Radev într-un interviu preluat de agenția rusă TASS.

"Avem o înțelegere de principiu cu președintele Rusiei de a vizita Bulgaria în 2018, când vom celebra împreună 140 de ani de la sfârșitul războiului ruso-turc din 1877 - 1878 și de la eliberarea Bulgariei", a declarat președintele Rumen Radev.

Acesta se va întâlni cu Vladimir Putin în stațiunea Soci de la țărmul Mării Negre și îi va face liderului de la Kremlin, cu acest prilej, o nouă invitație de a vizita Bulgaria.

Luni, în prima zi a vizitei sale în Bulgaria, președintele Radev se va întâlni, la Moscova, cu premierul Dmitry Medvedev.

Declarația președintelui bulgar Radev, așa cum este reprodusă de presa rusă, nu face nicio referire la participarea românilor la războiul din anii 1877 - 1878, pe teritoriul actual al Bulgariei. La acel moment, reduta Plevna, cel mai important punct politico-militar din Bulgaria al otomanilor, a fost cucerită de români.

Comentarii