Bulgaria, discuție cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor din SUA în vederea ridicării vizelor

Preşedinta Parlamentului bulgar, Ţveta Karaianceva, s-a întâlnit marţi cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor a SUA, Paul Ryan, şi i-a spus că pentru Bulgaria este o prioritate să fie inclusă în programul american "visa waiver".

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 18.04.2018 - 12:46

Aceasta presupune ridicarea obligativităţii vizelor pentru cetăţenii bulgari, transmite miercuri agenţia BTA.

Oficialul bulgar a subliniat că legislativul de la Sofia este hotărât să facă demersuri pentru îndeplinirea acestui obiectiv şi că se bazează pe sprijinul Congresului american, se menţionează în comunicatul de presă difuzat miercuri de parlamentul bulgar.

Ridicarea vizelor "va fi în concordanţă cu parteneriatul strategic dintre ţările noastre şi cu contribuţia bulgară la apărarea comună şi la eforturile de combatere a terorismului", a spus Karaianceva.

La întâlnire au fost discutate de asemenea oportunităţile de întărire a cooperării la nivel parlamentar şi atragerea mai multor investiţii americane în Bulgaria.

Preşedinta parlamentului bulgar a dat asigurări că atragerea de investiţii din SUA reprezintă o prioritate cheie în eforturile de intensificare a cooperării bilaterale în sferele economiei, tehnologiilor şi serviciilor digitale şi a citat ca domenii cu potenţial semnificativ tehnologiile informaţiei şi comunicaţiilor, externalizarea afacerilor, construcţiile de maşini, ingineria electrică şi electronică, potrivit AGERPRES.

Comentarii