Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Boris Johnson promite ajutorul autorităţilor pentru turiştii afectaţi de falimentul Thomas Cook

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a promis luni că autorităţile vor veni în ajutorul turiştilor blocaţi în urma falimentului operatorului de turism Thomas Cook, transmite Agerpres.

Share

Catinca Giosanu 0 comentarii

Actualizat: 23.09.2019 - 12:07

'Vom face tot ce ne stă în puteri să-i aducem acasă', a declarat Johnson, cu puţin timp înainte de anunţarea falimentului Thomas Cook, în primele ore ale dimineţii.

'Într-un fel sau altul, statul va trebui să intervină, pe bună dreptate, pentru a-i ajuta pe turiştii blocaţi', a adăugat şeful guvernului de la Londra.

Mai mult de 150.000 de turişti britanici se află în prezent în străinătate şi vor trebui repatriaţi, conform Autorităţii de Aviaţie Civilă.

'Este o situaţie foarte dificilă şi, desigur, gândurile noastre sunt alături de clienţii Thomas Cook, turiştii, care acum pot întâmpina dificultăţi în a ajunge acasă', a mai spus Boris Johnson, de la bordul avionului cu care călătorea spre New York, unde va participa la Adunarea Generală a ONU.

Johnson a mai spus că trebui analizate căi prin care operatorii de turism să se poată proteja de faliment, în urma prăbuşirii Thomas Cook şi a unei alte companii aeriene, Monarch, în 2017.

'Una (din căi) este îndreptată spre a vedea dacă directorii acestor companii sunt stimulaţi în mod corespunzător pentru a rezolva astfel de probleme', a adăugat el.

Prim-ministrul a încercat să respingă criticile legate de lipsa unui ajutor guvernamental pentru Thomas Cook.

'Este perfect adevărat că guvernului i-a fost adresată o solicitare pentru o subvenţie de aproximativ 150 milioane de lire', a afirmat Johnson.

'În mod clar, aceasta înseamnă mult din banii contribuabililor şi creează, aşa cum vor considera oamenii, un hazard moral în cazul unor viitoare asemenea dificultăţi comerciale cu care s-ar confrunta companiile', a explicat el.

Thomas Cook, cea mai veche şi una din cele mai mari agenţii de turism britanice, şi-a încetat activitatea cu efect imediat, conform Autorităţii de Aviaţie Civilă.

Comentarii