15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalBoris Johnson își dezvăluie planurile pentru cazul în care va câștiga alegerile

Boris Johnson își dezvăluie planurile pentru cazul în care va câștiga alegerile

Pentru Boris Johnson, aceste alegeri – trei în patru ani – sunt singurul mijloc de a scoate Regatul Unit din impasul asupra Brexit-ului, care divizează ţara după ce 52% dintre britanici au votat în 2016 în favoarea ieşirii din UE, Agerpres.ro.

În încercarea de a-şi convinge alegătorii, Boris Johnson le promite “un cadou de Crăciun anticipat” dacă va fi reales: reintroducerea chiar de luna viitoare în Parlament a proiectului de lege asupra retragerii din UE pe care el l-a negociat cu Bruxellesul, având drept obiectiv un Brexit la sfârşitul lui ianuarie.

“În timp ce familiile se pregătesc să-şi taie curcanii de Crăciun, eu vreau ca ele să profite de perioada sărbătorilor cu spiritul eliberat de drama aparent fără sfârşit a Brexit-ului”, a declarat Boris Johnson înainte de prezentarea programului său, duminică după-amiaza, în West Midlands, centrul Angliei. Acest program “va realiza Brexit-ul şi ne va permite să avansăm şi să eliberăm potenţialul întregii ţări”, a spus el.

Într-un gest faţă de contribuabili, Boris Johnson s-a angajat să garanteze că taxele şi impozitele nu vor fi majorate în timpul unei guvernări conservatoare.

Parlamentarii britanici urmează să se reunească din nou la 17 decembrie pentru începutul unei noi sesiuni parlamentare, ceea ce lasă puţin timp pentru examinarea proiectului de lege privind retragerea din UE, care nu va putea fi ratificat înainte de Crăciun. Însă prin acest anunţ, Boris Johnson a subliniat hotărârea lui de a scoate Regatul Unit din UE cât mai repede.

Partidul Conservator, care a câştigat în popularitate după ce a venit la putere, se află în prezent în mod clar în fruntea sondajelor, cu circa 40% din intenţiile de vot, cu peste 10% în faţa Partidului Laburist, principalul partid de opoziţie.

Conservatorii ar urma să profite şi de pe urma renunţării eurofobului Nigel Farage de a prezenta candidaţi ai partidului său, Partidul Brexitului, în peste 300 de circumscripţii. Farage este acuzat că riscă să risipească voturile celor pro-Brexit.

Cu toate acestea, rezultatul scrutinului este incert şi comentatorii politici îndeamnă la prudenţă.

Cele mai citite

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....
Ultima oră
Pe aceeași temă