Boris Johnson este îngrijorat de grevele feroviare care au izbucnit recent și spune că provoacă o „ agravare inutilă” a situației economice din Marea Britanie.
Zeci de mii de muncitori au ieșit marți în prima zi a celei mai mari greve feroviare din Marea Britanie din ultimii 30 de ani, în timp ce guvernul a promis că își va păstra promisiunile făcute la rând în privința salariului, premierul britanic Boris Johnson declarând: „Cred că aceste greve sunt atât de greșite, atât de greșite și atât de inutile”.
Unii dintre cei peste 40.000 de angajați feroviari care urmează să facă grevă marți, joi și sâmbătă s-au adunat la liniile de pichet din zori, provocând perturbări majore în rețea și lăsând principalele gări pustii. Metroul londonez a fost, de asemenea, închis în mare parte din cauza unei greve separate.
Boris Johnson declară despre grevele feroviare că sunt dăunătoare mai ales pentru companiile care încă nu și-au revenit după pandemia de COVID
Johnson, sub presiunea de a face mai mult pentru a ajuta britanicii care se confruntă cu cel mai dur impact economic din ultimele decenii, a spus că greva dăunează companiilor care încă își revin după pandemia de COVID.
Sindicatele au spus că grevele feroviare ar putea marca începutul unei „veri de nemulțumire” cu profesorii, medicii, lucrătorii de la eliminarea deșeurilor și chiar avocații care au activități în domeniile industriale, deoarece inflația urcă cu 10%.
Johnson a spus cabinetului său că mesajul său către țară este că trebuie să fie pregătiți să „țină cursul”, deoarece îmbunătățirile modului în care sunt conduse căile ferate sunt în interesul publicului.
Un sondaj realizat de cercetători de la YouGov, la începutul acestei luni, a constatat că opinia publică este divizată, aproximativ jumătate dintre cei chestionați s-au opus acțiunii și puțin peste o treime spun că o susțin.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!