6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalVideo:Boris Johnson anunță închiderea în Marea Britanie: cafenele, pub-uri, săli de sport...

Video:Boris Johnson anunță închiderea în Marea Britanie: cafenele, pub-uri, săli de sport și teatre

Toate pub-urile, barurile, magazinele, restaurantele, sălile de fitness și centrele de agrement din Marea Britanie își vor închide ușile în această seară, întrucât premierul a prezentat un pachet de măsuri pentru protejarea lucrătorilor și a economiei.

Domnul Johnson a cerut oamenilor să nu iasă în această seară, deoarece el a introdus măsurile stricte despre care a spus că sunt necesare pentru a „transforma valul” epidemiei.

De asemenea, guvernul a anunțat „un plan fără precedent” de a plăti 80% din salarii pentru a proteja lucrătorii. Schema va acoperi salariul celor cu până la 2.500 lire sterline pe lună, chiar peste venitul mediu.Întrucât numărul de noi infecții a crescut astăzi cu 714 până la 3.983 de cazuri, domnul Johnson a spus că 75% din populație ar trebui să rămână în interior.

“Știu că a fost greu și a fost incomod, dar aceste acțiuni pe care le luăm cu toții împreună contribuie la eliminarea tensiunii din NHS (n.r. Sistemul Național de Sănătate). Vom putea salva literalmente mii de vieți, oameni de toate vârstele care nu merită să moară acum “, a spus el. Domnul Johnson a adăugat: „Îndepărtăm dreptul vechi, inalienabil, al oamenilor născuți liberi din Regatul Unit de a merge la cârciumă – și pot înțelege ce simt oamenii despre asta”. Transmite The Telegraph.

Au trecut două săptămâni de la prima moarte confirmată din cauza coronavirusului din Marea Britanie – și de atunci numărul care a murit a crescut într-un ritm mai rapid decât în Italia.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă