Autoritățile sanitare belgiene au ordonat vineri grupului italian de dulciuri Ferrero să suspende producția la fabrica sa din Belgia, în urma unei anchete privind zeci de cazuri de salmonella legate de ciocolata Kinder a companiei, notează Reuters.
Ferrero, care a retras mai multe loturi de ouă de ciocolată Kinder Surprise și alte produse de pe rafturile din Spania, Marea Britanie, Irlanda și Statele Unite, a precizat că și alte produse Kinder fabricate la unitatea sa din Arlon au fost rechemate.
Compania nu a făcut o legătură explicită între retragerea de pe piață și cazurile de salmonella.
Dar agenția belgiană pentru siguranța alimentară AFSCA-FAVV a declarat că a fost confirmată o legătură între peste o sută de cazuri de salmonella, înregistrate pe parcursul mai multor săptămâni, și producția Ferrero din sudul Belgiei.
Miercuri, agenția europeană de sănătate declarase că investighează zeci de cazuri raportate și suspectate de salmonella legate de consumul de ciocolată în cel puțin nouă țări, majoritatea în rândul copiilor cu vârste sub 10 ani.
Fabrica din Arlon reprezintă aproximativ 7% din volumul total global al produselor Kinder, a precizat Ferrero.
Agenția belgiană a declarat că decizia de a suspenda producția de acolo a fost luată după ce a concluzionat că informațiile furnizate de Ferrero erau incomplete. Ridicarea suspendării va avea loc numai după ce se va dovedi că fabrica îndeplinește toate normele de siguranță alimentară.
Agenția a îndemnat consumatorii să nu mănânce niciunul dintre produsele retrase de pe piață, printre care se numără Kinder Surprise, Kinder Surprise Maxi, Kinder Mini Eggs & Kinder Schokobons.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!