Alexander Lukashenko - președintele Belarus

Belarus răspunde UE cu sancțiuni de represalii și amenințând „consecințe mai grave”

Belarusul a anunțat sancțiuni de represalii împotriva Uniunii Europene și chiar a amenințat că își va revizui relațiile diplomatice cu blocul de 27 de națiuni, vineri, 2 octombrie.

Share

Adriana Constantinescu 0 comentarii

03.10.2020 - 21:20

 

Belarusul a anunțat sancțiuni de represalii împotriva Uniunii Europene după ce UE a impus sancțiuni asupra a aproape 40 de oficiali bieloruși care au fost acuzați că au „falsificat” rezultatul alegerilor din august, care au declanșat tulburări la nivel național.

 

Chiar dacă declarația Ministerului de Externe din Belarus nu a inclus lista sancțiunilor, a spus că „partea bielorusă, începând de astăzi, pune în aplicare o listă de sancțiuni de represalii”.


Amenințând „consecințe mai grave” dacă UE intensifică „numărul sancțiunilor”.

Ministerul de Externe din Belarus a spus că ar putea renunța la programele și proiectele comune sau să revizuiască relațiile diplomatice pe care le împarte în prezent cu Uniunea.

În declarația sa, acesta a mai spus că Belarusul a fost întotdeauna împotriva confruntării, dar este hotărât să răspundă „acțiunilor neprietenoase” pentru a proteja securitatea națională.


„Belarusul este întotdeauna, în cuvinte și în fapte, împotriva confruntării. Suntem pentru dialog și înțelegere. Însă, în calitate de stat suveran, suntem hotărâți, deși nu fără regret, să răspundem acțiunilor neprietenoase pentru a ne apăra în mod natural interesele naționale ”, se arată în declarație.

Comentarii