Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Avort până la momentul nașterii, în SUA

Legislativul statului New York a aprobat marţi o iniţiativă care acordă medicilor și altor cadre medicale, precum moașe sau asistenţi, permisiunea de a efectua avort în orice stadiu al sarcinii, până la momentul nașterii..

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

24.01.2019 - 12:47

Documentul, care se intitulează Actul pentru Sănătatea Reproducerii, a făcut în ultimii 12 ani atât obiectul militantismului pro-avort, cât și obiectul opoziţiei grupurilor religioase și conservatoare. În aplauzele furtunoase ale camerei Senatului, iniţiativa a fost votată cu 38 de voturi pentru și 28 împotrivă, scrie faithwire.com.

Propunerea care a fost votată cerea codificarea în lege a verdictului dat în cazul Roe versus Wade, proces în cadrul căruia avortul a fost permis chiar și după cele 24 de săptămâni de sarcină până la care legislaţia curentă nu considera avortul ca fiind omucidere.

Actul pentru Sănătatea Reproducerii elimină avortul din Codul Penal și notează că „fiecare individ are dreptul fundamental de a alege sau de a refuza contracepţia ori sterilizarea. Fiecare persoană care rămâne însărcinată are dreptul fundamental de a alege să ducă sarcina la termen, de a naște un copil sau de a efectua un avort, în temeiul acestui articol.”

Vezi articol original.

Comentarii

loading...