Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Armata chineză îi avertizează pe protestatarii din Hong Kong

Şeful unităţii militare chineze din hong Kong a emis o avertizare că violenţa nu va fi tolerată sub nicio formă, ne spune DPA

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

01.08.2019 - 18:19

Chen Daoxiang a declarat la o recepţie în Hong Kong miercuri noapte, marcând a 92-a aniversare a Armatei de Eliberare a Poporului, că recent au fost 'o serie de incidente extrem de violente', potrivit South China Morning Post. 'Acestea au afectat prosperitatea şi stabilitatea oraşului şi au reprezentat o provocare la adresa statului de drept şi a ordinii sociale', a adăugat el.

'Incidentele au ameninţat grav viaţa şi siguranţa cetăţenilor din Hong Kong. Acest lucru nu trebuie tolerat şi noi ne exprimăm condamnarea puternică', a adăugat el. Protestele în masă au început în Hong Kong, o fostă colonie britanică care este acum semiautonomă, pe 9 iunie împotriva unui proiect legislativ ce ar fi permis extrădarea în China. În ultimele săptămâni, ele s-au transformat într-un protest amplu împotriva guvernului din Hong Kong, precum şi a brutalităţii poliţiei.

Potrivit ziarului chinez, garnizoana a difuzat miercuri un film de trei minute ce arată trupe care iau parte la exerciţii antirevoltă. Videoclipul prezintă mai mulţi soldaţi şi vehicule militare deplasându-se pe străzi pustii şi dealuri a ceea ce pare a fi Hong Kong, trăgând focuri de mitralieră spre ţinte nevăzute. La un moment dat un soldat strigă: 'Toate consecinţele vi le asumaţi singuri', în timp ce în scenele ulterioare soldaţii pot fi văzuţi escortând civili încătuşaţi.

Comentarii

loading...