23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalArestări de 1 mai, în Turcia

Arestări de 1 mai, în Turcia

În Turcia, Ziua internaţională a muncii a fost marcată în trecut de confruntări între manifestanţi şi poliţişti, însă autorităţile au împiedicat în ultimii ani accesul în locurile în care aveau loc aceste manifestaţii, scrie Agerpres.

Accesul în Piaţa Taksim, în centrul oraşului Istanbul, a fost blocat marţi de cordoane de poliţie.

Autorităţile au blocat, de asemenea, accesul pe bulevardul Istiklal, principala stradă comercială şi pietonală din oraş, unde au avut loc manifestaţii ale opozanţilor.

Susţinători ai opoziţiei care au încercat să ajungă în Piaţa Taksim au fost arestaţi, unii fiind mobilizaţi la pământ de poliţie, potrivit unui fotoreporter al AFP.

În total, 52 de persoane au fost arestate la Istanbul şi transportate cu autobuze pentru a fi interogate, a anunţat agenţia Anadolu.

Potrivit sursei citate, 26.000 de poliţişti au fost mobilizaţi marţi la Istanbul, susţinuţi de trei elicoptere, 85 de camioane cu tunuri de apă şi 67 de vehicule blindate.

Reuniuni autorizate au avut loc de asemenea în capitala Ankara şi în alte oraşe din ţară.

Tensiunile politice sunt puternice în Turcia înaintea alegerilor parlamentare şi prezidenţiale anticipate convocate de preşedintele Recep Tayyip Erdogan pe 24 iunie. Erdogan intenţionează să obţină un al doilea mandat de preşedinte al ţării precum şi o majoritate parlamentară covârşitoare.

Cele mai citite

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă