Arabii mai pierd 2000 de prizonieri în mâinile rebelilor yemeniți

Rebelii Houthi din Yemen au anunţat că au luat 2000 de prizonieri din rândul coaliţiei conduse de Arabia Saudită, transmite DPA conform Agerpres.

Share

Filip-Mihael Bodoc 0 comentarii

Actualizat: 29.09.2019 - 23:29

Printre cei capturaţi se numără şi militari saudiţi, a precizat un duminică un purtător de cuvânt al rebelilor la televiziunea pro-Houthi al-Masirah. Postul a difuzat şi o înregistrare video în care apar soldaţii respectivi. În alte imagini poate fi văzut un număr mare de luptători din coaliţie care se predau insurgenţilor într-o zonă muntoasă. 

Purtătorul de cuvânt a adăugat că în urma aceleiaşi operaţiuni pe scară largă au fost ucişi sau răniţi peste 500 de luptători din coaliţie; rebelii au lansat zeci de atacuri cu rachete şi drone împotriva poziţiilor "forţelor inamice", inclusiv asupra unor baze aeriene de pe teritoriul Arabiei Saudite.

Oficialul a susţinut că operaţiunea a constituit o "reacţie legitimă" la campania continuă a coaliţiei condusă de saudiţi, care luptă împotriva Houthi din martie 2015.

Autorităţile de la Riyadh nu au comentat informaţiile. Luna aceasta, rebelii Houthi au revendicat un atac asupra unor instalaţii petroliere saudite, însă Arabia Saudită şi SUA au acuzat Iranul că este răspunzător

Comentarii