20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalAnticorupția nu iartă nici în Austria. Ce va face premierul Sebastian Kurz...

Anticorupția nu iartă nici în Austria. Ce va face premierul Sebastian Kurz vizat de o anchetă

Ancheta îl vizează pe cancelarul Sebastian Kurz, liderul Partidului Popular Austriac (ÖVP), şi pe Bernhard Bonelli, şeful de cabinet al cancelarului.

Sebastian Kurz şi Bernhard Bonelli sunt suspectaţi că au depus mărturii false la audierile de către o comisie specială în legătură cu numirea lui Thomas Schmid în Consiliul de administraţie al companiei de stat Österreichische Beteiligungs AG (ÖBAG).

Ancheta ar putea avea legături cu “Afacerea Ibiza”, un caz de corupţie politică din Austria.

Biroul cancelarului Sebastian Kurz a confirmat investigaţia. Sebastian Kurz nu intenţionează să demisioneze, ci “va fi bucuros să îşi prezinte punctul de vedere în faţa unui judecător”, a comunicat Biroul cancelarului Austriei.

Potrivit publicaţiei Standard, ancheta care îl vizează pe Thomas Schmid relevă că Sebastian Kurz şi Bernhard Bonelli ar fi implicaţi mai mult decât au dezvăluit în activităţile Consiliului de administraţie al companiei de stat Österreichische Beteiligungs AG (ÖBAG).

“Afacerea Ibiza” a condus în 2019 la demisia vicevancelarului austriac Heinz-Christian Strache, care era şi liderul formaţiunii de extremă-dreapta Partidul Libertăţii (FPÖ). După difuzarea unei înregistrări video, Heinz-Christian Strache a fost acuzat de contacte ilegale cu un om de afaceri rus.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă