Kim Darroch și Mike Pompeo (Foto: Twitter)

Anchetatorii au aflat cine a divulgat rapoartele confidenţiale ale ambasadorului britanic în SUA

Anchetatorii au aflat identitatea persoanei care a furnizat presei mai multe rapoarte confidenţiale scrise de ambasadorul britanic la Washington, Kim Darroch, relatează presa britanică.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 14.07.2019 - 11:13

Deconspirarea în presă a rapoartelor ambasadorului britanic în Statele Unite, Kim Darroch, a generat deja un scandal diplomatic între Marea Britanie și SUA.

Potrivit unei surse guvernamentale deocamdată nenominalizată, un suspect a fost identificat.

"Cred că ştiu cine a făcut dezvăluirile (...). Era cineva cu acces la dosarele de arhivă. A intrat şi a luat o serie de materiale. A fost destul de primitiv", a explicat sursa citată.

Pe de altă parte, autorităţile exclud varianta ca informațiile redactate de ambasadorul Darroch să fi fost deconspirate în urma unui atac cibernetic comis de o altă țară.

Pornind de la aceste informații confidențiale, ambasadorul în SUA, Kim Darroch, ar fi transmis Guvernului de la Londra, în mai 2018, că președintele Donald Trump (republican) a decis să retragă SUA din acordul nuclear cu Iranul din "motive de personalitate", întrucât tratatul cu Iranul a fost negociat de predecesorul său la Casa Albă, democratul Barack Obama.

Comentarii