Americanii votează anticipat pe bandă rulantă

Peste 4 milioane de americani au ales să voteze anticipat sau prin corespondență în statele din SUA ce permit acest timp de vot. Matematic, numărul de alegători care au votat anticipat este de 50 ori mai mare decât în 2016.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 07.10.2020 - 09:08

Americanii se grăbesc să voteze anticipat pentru alegerea președintelui SUA. Potrivit United States Elections Project, instituția care analizează datele privind voturile anticipate, pentru alegerile din 3 noiembrie s-a votat anticipat într-un ritm record în istoria SUA.

Datele electorale arată că peste 4 milioane de americani au votat cu o lună înaintea datei alegerilor, față de doar 75.000 votanți pentru perioada similară din urmă cu 4 ani, atunci când Donald Trump a devenit președintele SUA, relatează Reuters.

Creșterea spectaculoasă a numărului de alegători care deja și-au exprimat votul îi determină pe specialiștii americani să anticipeze că s-ar putea atinge o prezență record de peste 150 milioane persoane la urne, peste două treimi dintre cei cu drept de vot, cea mai mare prezență din ultimii 100 de ani în SUA.

Comentarii