Americanii se îngrămădesc la urne să voteze anticipat președintele

Peste 34 milioane de alegători din statele americane unde este permis votul anticipat au votat pentru stabilirea viitorului președinte SUA.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 21.10.2020 - 10:05

Cu două săptămâni înaintea zilei alegerilor prezidențiale din SUA, peste 34 milioane de americani și-au exprimat deja votul pentru unul dintre cei doi candidați, potrivit CNBS care citează datele publicate marți de US Election Project.

Matematic, aproape un sfert din cele 136 milioane voturi exprimate în urmă cu 4 ani au fost deja introduse în urne de alegătorii din statele ce permit votul anticipat, de peste 5 ori mai mulți față de votanții din perioada similară a anului 2016.

Cei mai vrednici la acest capitol au fost americanii din statul Texas, unde s-a înregistrat în două săptămâni o prezență de peste 50% comparativ cu totalul voturilor anticipate din 2016.

Un aflux mare de votanți se înregistrează și în statul Florida, cu vot anticipat început luni dimineață și unde într-o singură zi votaseră peste 365.000 amerciani, un record, semn că alegătorii locali și-au fixat deja favoritul pentru Casa Albă.

Comentarii