Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Americanii, interziși în Uniunea Europeană

Redeschiderea frontierelor Uniunii Europene pentru cetățenii non-UE nu implică și intrarea persoanelor care vin din SUA.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 28.06.2020 - 12:13

Ambasadorii țărilor Uniunii Europene și spațiul Schengen au propus o listă de țări ce vor intra pe o listă verde a accesului călătorilor în condițiile ridicării restricților impuse pe fondul pandemiei de coronavirus, anunță Agerpres.

Lista propusă ar conține 14 ţări (Algeria, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Muntenegru, Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Serbia, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia, Uruguay) la care se adaugă China, sub rezerva reciprocităţii.

Cetățenii care vin din SUA rămân interziși în Uniunea Europeană din cauza numărului mare de cazuri de îmbolnăviri cu Covid-19, reprezentanții țărilor europene considerând că riscul acceptării acestora este prea mare în contextul în care Europa se luptă cu pandemia iar multe dintre țările membre sunt lovite acum de un al doilea val de îmbolnăviri.

Propunerea europeană stabileşte mai multe criterii epidemiologice pentru ca o ţară să fie inclusă pe listă, printre care: o rată de noi cazuri de COVID-19 apropiată sau care să nu depăşească 16 cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, dar şi o tendinţă de stabilizare sau scădere a cazurilor de infectare, precum şi aplicarea de măsuri de combatere a pandemiei, precum efectuarea de teste.

Spre comparație, România a stabilit ca săptămânal să revizuiască lista cu țările de unde cetățenii pot intra în România fără a mai fi obligați să stea 14 zile în izolare la domiciliu ori în carantină. Pe lista verde intră țările unde se înregistrează, în medie, mai puțin de 5 cazuri de noi îmbolnăviri la un milion de locuitori.

Comentarii