15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalAlertă cu bombă la Vatican, în zona Bazilicii Sfântul Petru

Alertă cu bombă la Vatican, în zona Bazilicii Sfântul Petru

Un apel anonim a pus pe jar autoritătile din Italia. „Este o bombă lângă Vatican” – aceste este mesajul cu care o femeie ar fi anunţat autorităţile că într-o bancă aflată la câţiva paşi de Piaţa San Pietro se află un dispozitiv explozibil.

Personalul băncii a fost lăsat să intre în clădire după ce trupele speciale nu au găsit nimic în zonă. Alarma cu bombă a pornit de la un telefon anonim, o femeie a sunat la Poliţie şi a spus că în bancă s-ar afla un dispozitiv explozibil.

Alarma a fost falsă şi totul a revenit la normal, însă Italia este într-o continuă alertă după ameninţările ISIS. Mai mult, este începutul sezonului de vacanţe şi oraşele mari din peninsulă sunt aglomerate de milioane de turişti, iar misiunea autorităţilor nu este deloc uşoară. Pentru siguranţă, fiecare apel este tratat cu seriozitate maximă. 

Marţi, o altă alarmă a mobilizat autorităţile într-o altă zona a capitalei: în gara Termini a fost semnalat un pachet suspect abandonat. S-au găsit în geanta respectivă câteva haine şi o lanternă care lumina intermitent. A fost suficient însă pentru a evacua zona şi pentru a cere intervenţia trupelor speciale.

Asta relatează presa italiană în aceste clipe, chiar în aceste momente poliţia şi echipele speciale intervin în acel loc.

Întreaga zonă a fost evacuată şi delimitată. Evacuat a fost şi palatul San Paolo, acolo unde se află câteva birouri ale Vaticanului şi sala de conferinţe episcopale. Traseul autobuzelor publice a fost şi el modificat.

Cele mai citite

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...
Ultima oră
Pe aceeași temă