Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ajutor financiar UE pentru sprijinul acordat refugiaților

Parlamentarii europeni au aprobat plata a 585 milioane euro către Turcia, Iordania și Liban, comunități gazdă pentru refugiați.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 12.07.2020 - 08:21

Parlamentul European a dat undă verde pentru a sprijini refugiații și comunitățile gazdă din Turcia, Iordania și Liban ca răspuns la criza siriană. 485 milioane euro vor ajunge în Turcia spre a asigura ajutor umanitar urgent refugizaților din Siria, iar alte 100 milioane euro sunt acordați comunităților gazdă din Iordania și Liban.

Fondurile pentru Turcia au fost alocate pentru a continua finanțarea celor două acțiuni principale de sprijin umanitar din UE, rețeaua de securitate socială de urgență (ESSN) și transferul condiționat de numerar pentru educație (CCTE).

Comunitățile gazdă și refugiații (refugiați sirieni și refugiați palestinieni din Siria) din Iordania și Liban vor fi sprijiniți cu bani ce vor fi folosiți pentru finanțarea proiectelor care oferă acces la educație, susțin mijloacele de trai și oferă servicii de sănătate, canalizare, apă și deșeuri, precum și protecție socială.

Comentarii