9.3 C
București
vineri, 20 decembrie 2024
AcasăInternaționalAfghanistanONU face „cel mai mare apel vreodată” la ajutor pentru Afganistan

ONU face „cel mai mare apel vreodată” la ajutor pentru Afganistan

ONU a lansat marți „cel mai mare apel” de ajutor umanitar pentru Afganistan. Reprezentanții Organizației speră să strângă suma de 4,4 miliarde de dolari.

La o conferință de presă de luni (10 ianuarie), subsecretarul general Martin Griffiths le-a spus reporterilor că finanțarea este o măsură esențială a decalajului, iar viitorul țării și al regiunii sale este în joc.

ONU cere ajutor umanitar pentru Afganistan

Griffins a mai spus că banii vor ajuta economia, astfel încât agențiile umanitare să poată opera în țară. Se spune că „obstacolul esențial” va ajuta la consolidarea serviciilor esențiale și că nimic nu va ajunge la talibani.

„Acesta este cel mai mare apel vreodată pentru o singură țară pentru asistență umanitară și este de trei ori mai mare decât suma necesară și efectiv strânsă de fonduri în 2021”, a declarat șeful ONU Martin Griffiths reporterilor la Geneva.

ONU a spus că 22 de milioane de oameni din Afganistan și alte 5,7 milioane din țările vecine au nevoie de ajutor vital în acest an. Înaltul Comisar al ONU pentru Refugiați, Filippo Grandi, a reamintit comunității internaționale „că această criză are o dimensiune regională”.

El a cerut încă 623 de milioane de dolari pentru a sprijini refugiații și comunitățile gazdă din țările vecine. ONU estimează că 4,7 milioane de oameni vor suferi de malnutriție acută în 2022, inclusiv 1,1 milioane de copii cu malnutriție acută severă.

„Nevoile refugiaților nu pot fi respinse și nici generozitatea țărilor gazdă nu poate fi considerată de la sine înțeles. Au nevoie de sprijin și au nevoie de el astăzi”, a spus Filippo Grandi.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Adrian Câciu: „Nu avem downgrade de rating. Orice altă afirmație este fake-news”

Ratingul de țară al României a fost confirmat de Agenția Fitch la nivelul „BBB-”, fără o retrogradare, însă perspectiva a fost schimbată de la...

Pesimism în creștere: Românii își fac tot mai multe griji pentru economie și costul vieții

Un sondaj realizat de EY arată că pesimismul românilor este în creștere în 2024, comparativ cu anul precedent. Peste două treimi dintre respondenți (67%)...

Adrian Câciu: „Nu avem downgrade de rating. Orice altă afirmație este fake-news”

Ratingul de țară al României a fost confirmat de Agenția Fitch la nivelul „BBB-”, fără o retrogradare, însă perspectiva a fost schimbată de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă