Banca Mondială a suspendat patru proiecte în Afganistan în valoare de 600 de milioane de dolari (458 de milioane de lire sterline), după ce talibanii le-au interzis fetelor să se întoarcă la școlile secundare.
Obiectivele proiectelor au inclus îmbunătățirea educației, sănătății și agriculturii.
Ei au avut, de asemenea, un „accent puternic pe asigurarea faptului că fetele și femeile participă și beneficiază de sprijin”, a spus banca mai devreme.
Săptămâna trecută, talibanii au anulat decizia de a permite școlilor să se deschidă după luni de restricții.
Talibanii au spus că școlile se vor redeschide numai după ce a fost luată o decizie privind uniformele pentru eleve, în conformitate cu „legea Sharia și tradiția afgană”.
Mișcarea a atras condamnări internaționale, în timp ce sâmbătă protestatarii s-au adunat lângă Ministerul Educației, în capitala țării, Kabul, pentru a cere redeschiderea școlilor.
Proiectele Băncii Mondiale au vizat oferirea femeilor și fetelor la fel de mult acces la servicii în Afganistan, ca și bărbaților.
Ele sunt finanțate de Fondul fiduciar pentru reconstrucția Afganistanului (ARTF), care a fost înghețat anul trecut după ce talibanii au preluat controlul asupra țării.
La începutul acestei luni, consiliul executiv al Băncii Mondiale a aprobat un plan de utilizare a peste 1 miliard de dolari din fond pentru a sprijini „nevoile urgente”, inclusiv pe cele din educație, agricultură și sănătate.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!